Gender Heart - Vernissage Varbergs Konsthall


Vernissage lördag 9 maj kl.12.00

Fri entré


Medverkande konstnärer:

Lilibeth Cuenca Rasmussen, Klaudia Stoll, Adriana Salazar, Elias Björn Tamara de Laval, Kristina Abelli Elander, Jill Peters, Tejal Shah, Julia Bondesson, Elisabeth Barnekow, Ida Thoresen

Curator: Galleri Syster, Luleå

Varbergs Konsthall sätter fokus på frågor om maktstrukturer och vad som formar kvinnor och mäns sociala beteende. Vi har glädjen att presentera en internationell grupputställning med konstnärer från Sverige, Indien, Colombia, USA, Filippinerna/Danmark, Estland och Tyskland. Galleri Syster har valt konstnärer som på olika sätt förhåller sig till genusnormer och hur de påverkar våra liv och våra kroppar. Vi lever i ett samhälle som godkänner och uttrycker vikten av att upprätthålla allas lika värde. Vi undrar om det stämmer, hur vi hanterar idén om mångfald och jämlikhet? Utställningen visar konstens unika möjligheter att ställa dessa frågor på en mängd olika sätt.

I anslutning till vernissagen bjuder vi på en helg fylld av föreläsningar, workshops och performance som ytterligare undersöker den feministiska maktdekonstruktionen. Se program för mer information.

Gender Heart är producerad av Konsthallen Havremagasinet i Boden där den visades under hösten 2014.

När: 9 maj 2015 10:00 - 9 maj 2015 14:00

Var: Varbergs Konsthall, Engelbrektsgatan 7 / Varberg

Arrangör: Varbergs Konsthall