ung scen/östs True Colors gästspelar på Stockholms dramatiska högskola!


"Gud, hur mycket kan egentligen hända utan att en människa går under? Fredagen kom och jag och Rashid gick på bio. Vi träffades och gick på bio och nu är inget längre sig likt: världen är en annan, jag en annan, mamma och pappa helt andra."

Larisa är mammas guld, hennes allt. Att göra mamma stolt är det viktigaste i världen. Larisa har MVG i alla ämnen, tävlingsdansar och svälter sig för att få den perfekta kroppen. Men så en dag sätter sig Rashid bredvid Larisa i matsalen. Han är skolans coolaste kille, ger Larisa tusen flygande fjärilar i kroppen och allt är som en dröm - enda tills Larisa förstår att hennes mamma inte tänker tillåta relationen. Plötsligt tvingas Larisa prova danssteg hon aldrig förut tagit.

True Colors är en klassrumsföreställning om hur klass och rasism ställer den första förälskelsen mot kärleken till en mamma. Med ett explosivt och rättframt språk visar dramatikerdebutanten Lidija Praizovic hur begär, kropp och känslor hör samman med politik i en föreställning som kommer publiken nära inpå huden.

Av Lidija Praizovic

Regi Astrid Assefa

Skådespelare Anja Rajic

Scenografi & kostym Anna Dolata

Ljuddesign Elize Arvefjord

Mask- & perukdesign Agnes Kenttä*

Tekniker Martin Hamberg

Pedagog Layal Wiltgren

Producent Sara Bergsmark*

  • praktikanter från Stockholms dramatiska högskola

"Jag önskar att en liknande föreställning hade spelats i mitt klassrum under högstadiet. (.) Den sår frön som öppnar för möjligheter till reflektion och kritik mot samhällets etablerade och ingrodda fördomar och föreställningar"

Julia Ageborg Morsing, Feministiskt Perspektiv

Spelas 6 maj kl. 17.30 och 20.00

Extrainsatt föreställning den 7 maj!

Från 13 år

Föreställningslängd: 60 min

Efterföljande samtal: 30 min

När: 6 maj 2015 15:30 - 6 maj 2015 17:00

Var: Stockholm dramatiska högskola, Valhallavägen 189 / Stockholm

Arrangör: ung scen/öst