Ellinor Westin - Come and seek with me elsewhere


Ellinor Westin - Come and seek with me elsewhere. Fotografi, retrospektiv utställning.

Vernissage fredag 24/4 kl 16.30 - 18. Kl 17 spelar nysignade Barish Firatli och Robin Hayes.

Hitta: Ta spårvagn 4, 8 eller 9. Avstigning Hammarkullen. Vid rulltrappan hittar du Konsthallen.

Utställningen visar delvis nytt material från kommande fotoboken "Come seek with me elsewere" blandat med tidigare visade verk från hennes vistelser i New York, Stockholm och Göteborg.

Ellinor Westin gick bort i bröstcancer 2008 och hennes sista utställning blev ”Kom Hem” på Rackstadmuseet i Värmland samma år. Hon föddes i Bangkok 1971 och växte upp i Värmland som adoptivbarn i en svensk familj.

Ellinor Westins livsverk rymmer serier av självporträtt, streetphotography och drömska landskapsfotografier. Hon studerade som ung på International Center of Photography i New York. Senare arbetade hon en tid nära den svenska fotografen Christer Strömholm. De sista 10 åren av sitt liv var hon bosatt i Göteborg. 2007 tog hon masterexamen i Fri konst vid Akademin Valand.

Innan Ellinor Westins död fick några av hennes vänner förtroendet att förvalta hennes konst, arbeta vidare med den och tillgång till allt fotografiskt material. De har beslutat att göra en bok med ett urval fotografier som visar Ellinors konstnärskap, som en berättelse i bilder från ett alltför kort - men innehållsrikt - liv. En stark historia om identitet, längtan efter att förstå sitt ursprung och naturens betydelse.

När: 24 april 2015 14:30 - 5 juni 2015 16:00

Var: Hammarkullen / Göteborg

Arrangör: Hammarkullens Konsthall