Seminarium om TTIP


Vänsterpartiet Storstockholm och GUE/NGL (Europeiska Förenade Vänstern/Nordiska Gröna Vänstern) organiserar tillsammans en konferens om handelsavtalet TTIP.

EU:s frihandelsavtal med USA handlar väldigt lite om handel och arbetstillfällen. Det är snarare ytterligare ett sätt att ge bort makt till storföretag och undergräva demokratiska processer. Avtalet diskuteras i stängda rum och den enda insyn som finns kommer från material som läckt. Texten som förhandlas är hemligstämplad för alla, inklusive EU-parlamentarikerna. Detta är ett enormt demokratiunderskott, det finns ingen ärlig chans för någon part att påverka avtalet så länge det är hemlighetsstämplat.

Konferensen kommer att fokusera på vad som kommer bli konsekvenserna av TTIP i Sverige när det kommer till fackliga-, miljö- och konsumentfrågor. Men också på hur motståndet mot TTIP kan utvecklas, i Sverige, Europa och USA.

Program:

12.00 ➤ Välkomstord av Leo Ahmed vice distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm och presentation av Kajsa Ekis Ekman som kommer vara moderator.

12.10 - 14.00 ➤ Vilka blir konsekvenserna av TTIP?

Örjan Brinkman, ordförande i Sveriges konsumenter - Hans Kotzan, internationell sekreterare i Kommunal och en representant för Naturskyddsföreningen i samtal om konsekvenserna av TTIP.

Moderator: Kajsa Ekis Ekman.

14.00 - 14.20 ➤ Fikapaus

14.20 - 15.10 ➤ Hur utvecklar vi motståndet mot TTIP?

Ellie Cijvat, ordförande i Jordens Vänner - Rikard Allvin, redaktör för bloggen TTIPen - Li Eriksdotter Andersson, redaktör för bloggen TTIP-fakta - Leo Ahmed, vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Moderator: Kajsa Ekis Ekman.

15.10 - 16.00 ➤ Det internationella motståndet mot TTIP.

Tom Kucharz aktivist ”Ecologistas en Acción” Spanien and the European Stop TTIP movement, Celia Wexler från “The Union of Concerned Scientists”, USA, Håkan Svenneling, riksdagsledamot Vänsterpartiet. (Detta sista pass på engelska ingen tolkning)

Moderator: Kajsa Ekis Ekman.

16.00 ➤ Avslutning

Ingen föranmälan krävs för att komma på konferensen och deltagandet är helt gratis. Vid frågor om konferensen var god kontakta storstockholm@vansterpartiet.se.

När: 19 april 2015 10:00 - 19 april 2015 14:00

Var: ABF-huset, Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Vänsterpartiet Storstockholm