FEMTECH STHLM SESSIONS 002


◌ ART ◍ MUSIC ⊙ FEMINISM ◎ CELEBRATION ⊗

Femtech handlar om att förena det vi gillar mest - musik och konst - med det viktigaste vi vet - feminism. För sex veckor sedan tog vi med oss våra drömmar till Fabriken och det var så kul att vi bestämde oss för göra ett återbesök i Stockholm! Den 17 april gör vi en feministisk take-over av Slakthuset och bjuder in er till vår största fest någonsin!

Vi kommer fylla varenda vrå av huset med feministiska dj:s, artister, konstnärer och vj:s! Tillsammans med ett femtontal akter hoppas vi att du får en kväll full av oanade överaskningar, tänkvärda utmaningar och såklart massor av dans, svett och hångel!

≋≋≋

FEMTECH | STHLM SESSIONS .002

◒ Slakthuset

◑ April 17th

◕ 22-03

◔ 21 y at door, 18 y pre-sale

Vad menar vi med feminism och antirasism?

Vi ser att det finns strukturella orättvisor i samhället. Dessa strukturella orättvisor tar sig uttryck inom musikscenen i form av vilka som representeras i skivsläpp, radiospelningar och tar plats på konsert- och festivalscener. Vi kan också se detta i vilka kulturarrangemang riktar sig till och vilka som tar plats i dessa sammanhang. Dessa strukturella orättvisor baseras på kategorier såsom könsidentitet, etnicitet, hudfärg, funktionalitet, klass, religiös tillhörighet och sexualitet.

Samtidigt som vi ser dessa strukturer i form av hur olika kroppar tar plats inom scenen så vill vi också hävda varje individs rätt att själv definiera sin identitet och grupptillhörighet. Vi ser exempelvis ingen inneboende essentiell skillnad mellan män, kvinnor och transpersoner utan gemensamma erfarenheter vad det gäller orättvisor som exempelvis rasifierade och icke-rasifierade personer utsätts för.

Vi vill visa att ett alternativ är möjliga. Detta innebär att:

Vi kommer boka artister och konstnärer som representerar olika människor och olika identiteter. Vi inte kommer boka artister och konstnärer som är sexistiska, rasistiska, transfoba, homofoba eller uttrycker annat förakt mot människor. Vi har så låga biljettpriser som möjligt för att så många som möjligt ska kunna komma på våra fester. Vi arbetar med att göra festlokalerna så tillgängliga som möjligt. Vi dagligen aktivt arbetar med våra egna fördomar och på så sätt avprogrammerar oss själva.

När: 17 april 2015 20:00 - 18 april 2015 01:00

Var: Slakthuset, Slakthusgatan 6 / Stockholm

Arrangör: Femtech - Uppsala Feminist Festival of Electronic Music