Malmö Queer Film Festival


Malmö Queer Film Festival öppnar med det svenska kortfilmsprogrammet, KORT, QUEERT, SVENSKT, som i år presenterar tre filmer från Malmö och gäster att diskutera filmerna med!

På lördagen bjuder vi på ett kortfilmsprogram för barn i alla åldrar och hela den queera familjen och på söndagen blir det spännande, roliga och vackra filmer i vår kortfilmsmatiné - med en gäst från Serbien!

Kate Bornstein, ”Gender outlaw” och ”A queer and pleasant danger”, skickar oss sina hälsningar i en gripande dokumentär. I ALEX & ALI återförenas ett gaypar, från Iran respektive USA, efter 35 år. Filmen FERIADO är mycket mer än en uppväxtskildring, den behandlar inte bara den första kärleken utan även klass, ekonomisk kris och rasism mot ursprungsbefolkningen i Ecuador. Från Göteborg kommer den queera propagandamusikalen FOLKBILDNINGSTERROR och i vår avslutande film försöker vi behandla frågan om LÄMPLIGT BETEENDE.

På söndagen kommer Malmö Queer Film festival bjuda in till två riktigt spännande filmsamtal om HBTQ-migranter i Sverige, tillsammans med RFSL Newcomer Malmö och om queera samiska berättelser, tillsammans med Elfrida Bergman från projektet QUEERING SÁPMI.

Vi ses på Malmö Queer Film Festival!

ARRANGÖRER Malmö Queer Filmfestival / Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, Malmö stad, Välfärdsavdelning, arQuzah (Swedish HBTQ Initiatives Skåne).

När: 10 april 2015 17:00 - 12 april 2015 20:00

Var: Biograf Panora, Friisgatan 19 D / Malmö

Arrangör: Folkets Bio Malmö