Konst som motstånd - REVOLUTION POETRY


Möt Revolution Poetry, det hyllade spoken word-kompaniet som nyligen vann Nöjesguidens Stockholmspris och i somras stod på Way out wests scen tillsammans med Linda Pira. En Spoken Word-kväll fylld med poesi, DJ & samtal.

Revolution Poetry arbetar för rättvisa och för förändring i kulturlandskapet via spoken word. De startade i en lokal i Husby och på ett café på Söder i slutet av 2009 av poeterna Aladin Bewar Zakholi, Namo Marouf & Nachla Vargas Alaeb. När nätverket startade handlade det om att fylla ett tomrum inom kultursfären. - Vi ville skapa en scen som var mer förortsförankrad och riktad mot de röster och berättelser som sällan får ta plats inom media och konstvärlden. En Spoken Word scen (estradpoesi) där orden skulle stå i centrum och där diverse former av konst skulle samverka.

Sedan starten har de framträtt på bla. Dramaten, Tensta konsthall, Unga Klara, Orionteatern och på festivalen Music & Arts scener. Nu är det dags för Stora Teatern i Göteborg. Idag drivs Revolution Poetry av den dynamiska duon Nachla Vargas Alaeb och Barakat Ghebrehawariat.

På scen Nina Rashid Yodit Girmay Nachla Libre …och kanske några fler DJ: Camila Astorga Díaz

Samtal Ett kortare samtal med två en dem som driver Revolution Poetry, Nachla Vargas Alaeb och Barakat Ghebrehawariat leds av Therese Svensson, doktorand och specialiserad på vithetsfrågor inom konsten, Göteborgs Universitet.

Pantrarnas skrivargrupp kommer också att vara på plats under kvällen!

I samarbete med Textival

Textival är en litterär aktör med bas i Göteborg - för litteraturen utanför mittfåran.

Entré: 50 kr

När: 8 april 2015 17:00 - 8 april 2015 20:00

Var: Kungsparken 1 / Göteborg

Arrangör: Stora Teatern