Fiesta Kuru Mapu, Asylfesten, Nyanländas Röster, Nattsudd, Kvinnliga Situationen m. fl


Kuru Mapu, Asylgruppen i Malmö och Nyanländas Röster slår sina master minds ihop för att bjuda alla sina vänner på en kväll med fett röjj! Allt överskott går till att stödja kampen för frihet, jämlikhet och solidaritet som Asylgruppen och Asylstafetten driver varje dag i kärlekens huvudstad Malmö!

Vårt mål är att fylla Sofielunds Folkets Hus med 300 solidariska hoppande och dansande människor under en oförglömlig natt!

-♫- LIVE -♫-

Kuru Mapu

En färgstark slagverksorkester med rötter från hela världen som möttes i Malmö. Med samba och afrobrasilianska rytmer som grund, spelar de energifyllda beats i såväl demonstrationståg som på dansgolvet!

Kvinnliga Situationen

Kvinnliga Situationen är ett nystartat hiphopcrew med bas i Malmö. Crewet består av A Nic Vibe, Ampo, Fröken, Julia W, Miss D, Neely K, RudekidEm och Tova. Med sina politiska texter och melodiska rap och sång på både svenska och engelska skapar de ett unikt sound med influenser av såväl underground och reggae, som vispop och oldschool boom bap.

Nattsudd

Ida, Karle och Peter utgör detta malmöbaserade, samhällskritiska band som ofta och gärna spelar för en god sak. De spelar musik från alla världens hörn och gör ofta detta med en kombination av sång, gitarr, trummor, piano och munspel. De varvar svenska, engelska, spanska och portugisiska med bland annat persiska i en härlig mix.

Mollgan

Rapparen Mollgan är inte rädd för att säga vad han tycker, oavsett om det handlar om rasism, homofobi eller nedladdning. En konsert med Mollgan är lika mycket fest som budskap, dans som hårda beats! På kort tid har rapparen från Göteborg, som verkar ha svårt att hålla tyst, rört sig mellan megafoner på demonstrationer till att röja fullsatta klubbar. Med politiska käftsmällar som ACTA PÅ DIG, Alla Som Inte Tankar och CIVIL OLYDNAD (RIV REVA) har han gjort sig ett namn på den svenska scenen och flera gånger blivit omnämnd och diskuterad i P3, P4, SR Metropol, Metro och Kingsizemagazine.

Daniel DF Filip

Malmöbaserad hiphopartist som gör en slags comeback på scenen efter att ha lagt all sin tid och energi på sitt barn. Har gedigen kunskap efter att ha sysslat med musik i många år. Han har hörts mycket i radio men nu har vi chansen att dansa till hans låtar LIVE.

Rebel G'z

Ung duo från Malmö som levererar allt från samhällskritisk musik som du bara måste dansa till!

-♫- DJs -♫-

Simón de La Onda

Tropisk dansbomb med ingredienser från underjordisk afrikansk dansmusik, basmusik från latinamerika & svettiga karibiska rytmer.

Baila Baile (Annelie Pow Pow)

Sprider kärlek och dansglädje genom häftig musik med influenser från Baile funk, Digital cumbia, Reggeaton, Dancehall, Breakbeat m.m.

Fler akter tillkommer!

Entré: 50 för de som har lite pengar, 100 för de som har mera.

När: 27 mars 2015 20:00 - 28 mars 2015 03:00

Var: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16 / Malmö

Arrangör: Kuru Mapu, Asylgruppen i Malmö och Nyanländas Röster