Manifestation: Erkänn endometrios som folksjukdom!


Under mars månad uppmärksammas endometrios.

Endometrios är en kronisk, inflammatorisk sjukdom som drabbar personer med livmoder. Man räknar med att ungefär var tionde fertil person med livmoder har endometrios i någon grad. Sjukdomen kan vara mycket smärtsam och i vissa fall invalidiserande. Trots att endometrios är en så vanlig sjukdom är det få som känner till den.

Vi i Endometriosforum Sverige kommer uppmärksamma detta genom en manifestation den 13 mars klockan 18.00 på Mynttorget. Samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna har blivit inbjudna att tala under manifestationen, och privatpersoner som själva har endometrios kommer också hålla tal.

Sveriges Radio kommer finnas på plats och sända från manifestationen. inför den här manifestationen har vi startat en namninsamling om att erkänna endometrios som en folksjukdom. Namninsamlingen lanserades klockan 21 den 19/2 och hade över 2200 signaturer efter bara ett och ett halvt dygn. Skriv på du också (glöm inte bekräfta i din email)! Du hittar namninsamlingen här nedanför:

Endometriosforum Sverige verkar för upplysning i samhället, och vår vision är att endometrios ska bli allmänkännedom. Vi arbetar transinkluderande och är därför en ny sorts patientrörelse med inriktning mot endometrios.

När: 13 mars 2015 17:00 - 13 mars 2015 18:00

Var: Mynttorget, Gamla Stan / Stockholm

Arrangör: Endometriosforum Sverige