Lesbisk Frukost GBG - Fira 8e mars med oss!


Bästa starten på 8e mars! Programmet är inte helt satt än men det blir bl.a. sång av Göteborgs Feministiska kör så vi är peppade för demonstationen sen!

Vi vill skapa en trygg mötesplats och synliggöra och peppa lesbiskheten, t ex genom att lyfta lesbiska förebilder, prata om lesbiskhet och lyssna på lesbisk musik! En behöver inte vara delaktig i samtal under frukosten om en inte känner för det, utan kan också bara sitta tyst, avnjuta sin frukost och inta den lesbiska stämningen.

Lesbisk Makt definierar lesbisk som någon som har, vill ha, eller har haft lesbiska erfarenheter. Eller som att lesbiskhet är något en kan pröva under frukosten, oavsett definitioner utanför frukostrummet. Transpersoner, bisexuella, intergenders, asexuella, pansexuella och queera personer är absolut välkomna på frukostarna.

Frukosten kommer att vara på Frilagret, i lokalen innanför caféet. Frilagret ligger i Lagerhuset mellan Järntorget och Esperantoplatsen, adressen är Heurlinsplats 1A. Dörrarna slår upp klockan 10.00. Det går bra att komma och gå som en vill fram till kl 13.

Maila din anmälan före midnatt tis 3 mars till lesbiskmaktgbg@gmail.com. Skriv om du vill ha frukostpaket. Vill du hellre ta med egen frukost så går det också bra.

Frilagrets veganska frukostpaket kostar 50 kr och innehåller bröd, pålägg, jos och te/kaffe. Frukosten betalar du i kaféts kassa när du kommer. Skriv i din anmälan om du har någon allergi. Frilagret är tillgänglighetsanpassat med ramp, breda dörrar och toalett.

Lesbisk Frukost görs i samarbete med ABF.

Vi kommer att ta foton under frukosten, säg till om du inte vill vara med på bild! Vi sprider inte foton där vi är osäkra på om det är ok för personerna på bilden. Om du själv tar foton så tänk på att kolla med folk om det är ok att bilderna sprids. På instagram och twitter får du gärna använda #lesbiskfrukost #lesbiskmakt.

Det går bra att komma utan att känna någon annan som ska komma. Det går bra att höra av sig till Lesbisk Makt om en vill att någon möter upp en på vägen / hjälper en att hitta till lokalen / är ens vän under frukosten. Lesbisk Makt förstår att det finns många olika lesbiska grupperingar, gäng och aktiviteter i Göteborg, en del är aktiva i någon, andra i flera, andra i inga - hur som helst vill vi bara tydliggöra att du inte behöver vara medlem/aktiv/vän till något eller någon för att komma och äta frukost.

LESBISK MAKT 2014 och vad för andra saker som händer i projektet kan du läsa mer om här: http://lesbiskmakt.tumblr.com/

VOLONTÄRER Vill du hjälpa till under frukosten? Eller vill vara med och arrangera nästa frukost eller andra lesbiska saker i Göteborg? Hör av dig till lesbiskmaktgbg@gmail.com

När: 8 mars 2015 09:00 - 8 mars 2015 12:00

Var: Frilagret, Heurlins plats 1A / Göteborg

Arrangör: Lesbisk Makt