TA NATTEN TILLBAKA 2015


"För ett år sedan samlades vi för att ta natten tillbaka. Den kvällen slutade med att våra kamrater nästan blev mördade av nazister på väg från demonstrationen. Det var ett slag mot alla feminister, antirasister och socialister.

2014 var året då statliga myndigheter visade sitt vanliga ansikte och åter igen attackerade oss och visade att det våld och hot om våld som drabbar oss aldrig tas på allvar, för att staten betyder våld. Rättsväsendet fortsatte att upprätthålla våldtäktskulturen genom otaliga frianden samtidigt som vi fick se oss själva i polisens kvinnoregister. För våldskulturen är en del av den statliga patriarkaliska apparaten. Det var året då politikerna skapade än mer orimliga arbetsförhållanden inom vården, en vård som i sin tur visade flathet inför förlossningsskador och felbehandlade livmoderrelaterade sjukdomar. Migrationsverket skapade godtyckliga utredningar och ignorerade sexuellt våld, förtryck och människohandel. För att staten är våld!

Media fortsatte de ständiga försöken att få oss att passa in i deras ideal. I alla tänkbara områden fortsatte även exotifieringen, sexualiseringen och förtrycket av kvinnor och transpersoner.

Men 2014 var också året vi reste oss, organiserade oss och blev starkare. Det var året då vår rörelse växte sig ännu större. Nya grupper som för klasskampen - som också är den feministiska kampen - har skapats, andra grupper har växt sig dubbelt så stora. Vi kommer att fortsätta växa och kämpa med våra nävar knutna högt upp i luften. Den militanta transkampen och feministiska kampen kommer aldrig bara försvinna, vi ger oss inte föränn vi skapat det trygga samhälle vi alla behöver.

I år behöver vi använda vår styrka till att ta natten tillbaka mer än någonsin. Vi måste gå ihop i vänskapskretsen, på arbetsplatsen, i skolan, hemma och på gatan. Alla nätter och gator ska tillhöra oss. Tillsammans blir vi ännu starkare och vi ger fan aldrig upp. Denna natt för vi vår kamp gemensamt, i frånvaro av cis-män. Det handlar om våra liv, vi gör det för oss och vi gör det tillsammans. Håll ihop! Hårt mot hårt, vår vrede - er sorg!

Transpersoner och/eller kvinnor är välkomna!

*Transpersoner är människor som genom sitt könsuttryck eller sin könsidentitet inte följer vår kulturs könsnorm. Ordet är ett paraplybegrepp för olika typer av transidentiteter. En enskild transperson kan uppfatta sig som man, kvinna, både och, mitt emellan eller ingetdera, oberoende av det kön som tilldelats personen vid födseln – och kan också uttrycka kön på alla dessa sätt, tidvis eller hela tiden. Variationen och mångfalden, är stor. Den ryms inte i de två fack som bestäms vid födseln. http://fpes.se/transpersoner/

*Cis-man En man vars juridiska kön, från födseln tilldelade kön, könsidentitet och könsuttryck är linjärt, hänger ihop och alltid har hängt ihop enligt normen."

Arrangörer: Mangla, Support your local feminist, Första Linjen och SUF Malmö (Syndikalistiska ungdomsförbundet Malmö)

När: 7 mars 2015 21:00 - 8 mars 2015 02:00

Var: Möllevångstorget / Malmö

Arrangör: Mangla, Support your local feminist, Första Linjen och SUF Malmö