Högre lönsamhet i bolag med jämställda styrelser

2021-03-11 | FemPers padlock

EKONOMI

Samtidigt som andelen kvinnor i styrelser står och stampar, visar en genomgång av 40 000 bolag att de med jämställda styrelser har betydligt högre lönsamhet och omsättning än övriga företag. Detta gäller oberoende av bransch, ålder och vd:s kön enligt en studie som Malin Malmström, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleås tekniska universitet, gjort på uppdrag av Almi företagspartner.

– På Almi kommer vi årligen i kontakt med en stor mängd företag som vill utveckla sin verksamhet. Över 10 000 företag tar årligen del av våra tjänster. Vår erfarenhet är att ett aktivt styrelsearbete och en jämställd styrelse bidrar positivt till företagets utveckling. Nu finns det också fakta som visar på ett samband mellan en jämställd styrelse och företagets lönsamhet, säger Britta Burreau, vd för Almi företagspartner, i ett pressmeddelande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: