Köer till a-kassa och fackligt medlemskap

2020-03-20 | FemPers padlock

EKONOMI

Alltfler blir arbetslösa till följd av coronakrisen och på fredagen presenterade arbetsmarknadsminister ett akut stödpaket till krisande branscher, med bland annat en miljard i krisstöd till kulturen och idrotten, beredskap för att fler ska få a-kassa.

Oron leder också till att fler vill gå med i både a-kassan och facket, vilket skapat långa väntetider. Det gäller bland annat i fackförbundet Handels. Antalet dagliga ansökningar till Handels a-kassa har femdubblats de senaste tre dagarna, och tillströmningen till fackligt medlemskap ökar också. Just nu väntar 1 430 personer på inträde, rapporterar Handelsnytt.

– Vi har aldrig sett något liknande. Köerna för att gå med i Handels har mer än fördubblats de senaste dagarna, säger Karin Lindehoff, funktionschef på Handels.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: