Förintelsens minnesdag manar till eftertanke.

Minnesdagen och det bestialiska Europas förflutna

2020-01-27 | Anna-Klara Bratt padlock

OPINION/NOTERAT

”I dag är det Förintelsens minnesdag. Vågar inte följa sändningarna, tänker på Europa och vår rasistiska, sexistiska, xeno- och homofoba historia”, skriver Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Feministiskt perspektiv, i en nutid där hela havet stormar.

Det här med att det onämnbara partiet står som värdar i Rosenbad på Förintelsens minnesdag – det är svårt att ta in.

Det blev också ett baksug på Vänsterpartiets kommunmanöver som förutsatte det onämnbara partiets röster förra veckan.

Det är stabsläge för demokrater, aktivister och journalister.

Jag hörde aldrig V säga i valrörelsen att man ”till varje pris” skulle driva igenom sin politik, om det så krävde det onämnbara partiets röster, såsom till exempel Moderaternas partiledare Ulf Kristersson lovade sina väljare. Allt överbord.

Inte heller är det partiledarna som tog den duellen vi har sett nu, utan ekonomiskpolitiska talespersonerna Elisabeth Svantesson (M) och Ulla Andersson. Exit vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt.

”Den sämsta statsminister vi har sett i modern tid”... (Han var inte där och kunde försvara sig... ) sa Svantesson i direktsändning igår, vid två tillfällen i Agenda. En baxnar.

Vore jag fröken Talhen skulle jag ryta ”ordning i klassen!”

– Talhens-runda, nu! Annars blir det tidigarelagt val. 👈🏻

Vid det här laget har alla partier avvikit från sina vallöften, principer och utfästelser från 2018. Hela havet stormar. ”Vilket monster har vi varit med och byggt”, skrev Gustav Fridolin i Aftonbladet.

Det är mer ordning på syndikalisternas medlemsmöten kan jag avslöja.

I dag är det Förintelsens minnesdag. Vågar inte följa sändningarna, tänker på Europa och vår rasistiska, sexistiska, xeno- och homofoba historia. Det är stabsläge.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: