Mammor protesterade mot utvisningar till Afghanistan

2019-08-20 | FemPers padlock

INRIKES

Se livesändningen från mammornas demonstration.


RELATERADE ARTIKLAR:

2019-08-09 | De har stängt alla dörrar för oss

2019-08-06 | Öppet brev till justitieministern från nätverket Liv utan gränser

2019-07-19 | Ohållbart läge för asylsökande barnfamiljer från Afghanistan

2019-08-06 | ”Vi behöver andrum nu”

2017-05-30 | Vi kan alla bli mödrar

Med slagorden ”Afghanistan är inte säkert”, ”Mammor tillsammans” och ”Låt oss leva” anlände demonstrationståget med barnfamiljer ur nätverket Liv utan gränser till Mynttorget när sittstrejken på lördagen gick in på 40:e dagen.

Masoume Attai är en av de afghanska mammorna som sittstrejkar på Norra Bantorget och arrangör av protesten. I sitt inledningstal lyfte hon bland annat flickors villkor i Afghanistan, den svåra flykten och hur kvinnors liv begränsas av patriarkal kultur.

– Jag är fri från dem nu, men jag känner mig fortfarande fastkedjad. Jag lever, men varje andetag känns tungt. Min röst hörs inte här heller, men snälla låt mig få en ny plats där jag kan leva på riktigt. Ta emot mig för jag älskar livet.

Bland demonstranterna fanns också andra mammor och människor som solidariserat sig med familjernas kamp för en trygg framtid.

Ännu har familjerna inte fått svar på sitt öppna brev till justitieminister Morgan Johansson (S) och sittstrejken fortsätter. En ny demonstration är planerad att hållas i samband med riksdagens öppnande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: