Ny podd från RFSL lyfter saknade perspektiv

2019-05-17 | FemPers padlock

KULTUR

Med nya podden Q-studion vill RFSL ”lyfta perspektiv som som saknas i mediebruset”. I onsdags släpptes första avsnittet, där historien om Stonewallupproret och Sylvia Rivera berättas.

– I dag, 17 år efter sin död, är Sylvia Rivera en hjälte och ikon, men under sin livstid blev hon utbuad för sina gärningar. Vi vill med podcasten tillgängliggöra den här sortens historier och perspektiv. Hur kommer det sig att det var de mest utsatta som startade Stonewallupproret?, säger Mireya Echeverria Quezada, projektmedarbetare på RFSL och Q-Studions programledare och producent, i ett pressmeddelande.

Bland ämnena i första säsongen utlovas också avhandling av ”allt från tro och religiositet, humor, ekonomi, raggning, komma ut-processer, suicid, kolonialism och språk”.

– Med Q-Studion vill vi lyfta den bredd av frågor som påverkar våra liv som hbtqi-personer och minnas de som gått före oss. Vi ser ett stort behov att att särskilt lyfta och utveckla antirasistiska frågor inom RFSL och hbtqi-communityt, säger Sandra Ehne förbundsordförande för RFSL.

Under nio veckor framöver släpps ett nytt avsnitt varje onsdag. Q-studion produceras inom ramen för projektet ”Hbtqi-personers erfarenheter av rasism” som stöds finansiellt av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: