Sverige jämställt enligt ny studie från Världsbanken

2019-03-05 | FemPers padlock

EKONOMI

Enligt kriterierna i en ny rapport från Världsbanken har Sverige blivit ett jämställt land rapporterar TT. För tio år sedan fanns inget jämställt land enligt kritierierna och nu finns det sammanlagt sex, inklusive Belgien, Danmark, Frankrike, Lettland och Luxemburg.

Aspekter som Världsbanken tittat på är de lagstadgade möjligheterna för kvinnor och män att ta sig till olika platser, hur de kan styra över sina tillgångar, hur arbetsvillkoren, pensionen och lönerna ser ut, samt områden som berör giftermål och barn i 187 länder.

– Vi har tittat på olika val som kvinnor måste göra under sina liv och hur lagar och restriktioner gör det svårare för kvinnor just på grund av att de är kvinnor, säger Rita Ramalho, chef för Världsbankens datainsamling och medförfattare till rapporten Women, business and the law 2019: a decade of reform

, som inte har samlat data om sociala och kulturella jämställdhetsaspekter, ej heller om hur lagar upprätthålls.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: