#8mars: Amnesty stödjer ukrainsk kvinnorättsaktivist

2019-03-05 | FemPers padlock

FEMINISM

Kvinno- och hbtq-rättsaktivisten Vitalina Koval arrangerar manifestation på internationella kvinnodagen den 8 mars i staden Uzhgorod i västra Ukraina. Nu varnar Amnesty international för risken att högerextrema grupper attackerar evenemanget – igen – och har inlett en brevkampanj för att stödja Koval.

Bakgrunden är att högerextrema grupper gick till attack vid 8 mars-evenemangen som Koval arrangerade 2017 och 2018 och kastade bland annat färg på demonstranterna. Myndigheter misslyckades med att skydda dem och Vitalina Koval åsamkades kemiska brännskador i ögonen. Polisutredningen har ännu inte nått några resultat.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: