Tolvårig pojke misshandlad av vakter i köpcentrum

2019-01-11 | FemPers padlock

INRIKES

De pratade för högljutt på biblioteket i Kista galleria i norra Stockholm. Då ingrep köpcentrets vakter och misshandlade en tolvårig pojke, som tvingades uppsöka sjukhus. Flera medier har rapporterat om händelsen, som filmades både av pojkens vänner och förbipasserande. Nu har anhöriga polisanmält vakterna, vars agerande kritiseras av Rädda barnen:

”Vi har sett bilderna som cirkulerar i sociala medier. Ordningsvaktens beteende är oacceptabelt oavsett vad som var anledningen till att denne behövde ingripa. Vår bedömning är att det är frågan om barnmisshandel.”

I en intervju med Nyhetsbyrån Järva berättar de fyra vännerna att en av dem fyllde 13 år den aktuella dagen. De var i centrumet för att fira, och gick efter att ha ätit till biblioteket, där de bokat ett grupprum och att de suttit och pratat om fotboll. Diskussionen fortsatte högljutt på vägen ut från biblioteket, och när de fick se vakter närma sig blev de rädda och sprang.

Vaktbolaget Securitas utreder ingripandet internt, rapporterar SVT.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: