Livstycket läggs ned

2018-11-29 | FemPers padlock

EKONOMI

Livstycket i Stockholmsförorten Tensta avvecklas, meddelar den ideella föreningen. Föreningen Livstycket har i 26 år varit ett kunskaps- och designcenter där kvinnor från hela världen deltar. Verksamhetens eget koncept beskrivs som en kombination av konstnärlig verksamhet med undervisning i svenska språket och samhällskunskap.

Åtta anställda har varslats och 132 medlemmar, de flesta kvinnor, påverkas av föreningens nedläggning.

”Under Livstyckets 26-åriga existens har vi aldrig vetat om vi har haft pengar nästa år. Det har varit outhärdligt tungt att kämpa varje år. Vi har trots det lyckats göra så mycket i integrationens tjänst men nu har vi kommit till en punkt när det inte längre känns meningsfullt att driva verksamheten under dessa villkor”, skriver Birgitta Notlöf, grundare och vd, i pressmeddelandet.

– Det är ett otroligt sorgligt beslut som vi tvingats fatta, säger Notlöf till Mitti Stockholm.

Grundfinansieringen kommer från socialförvaltningen i Stockholms stad. Visst ekonomiskt stöd får föreningen från arbetsförmedlingen. Förra året ansökte föreningen om 4 800 000 kronor och beviljades 4 000 000 kronor.

– Det räcker tyvärr inte. Människor måste få kosta, allt ses som projekt och pengar tar slut. Men att integrera människor är en process, säger Birgitta Notlöf till Mitti och berättar vidare att att hon informerade politikerna i förra veckan om beslutet att lägga ner verksamheten och att ”bara en politiker har hört av sig”.

En av deltagarna säger till Mitti:

– När de stänger, så kommer jag att hamna sittandes hemma i mitt kök igen, inte träffa någon och inte lära mig mer svenska. Jag kommer att vara ensam igen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: