Mahi Akter, Pensionsrättvisa.

Pensionsrättvisa växer och bildar förening

2018-11-02 | Sholeh Irani padlock

EKONOMI

Pensionsrättvisa har vid ett möte den 28 oktober bildat förening. Bakgrunden är växande engagemang i initiativet som växte fram inom nätverket Streetgäris, och behovet av långsiktig folk- och opinionsbildning om pensionsfrågan som jämlikhets- och jämställdhetsproblem.

FAKTA/Pensionsrättvisa

Startade som ett initiativ inom nätverket Streetgäris. Nu är gruppen så pass stor att medlemmar kunnat bilda en egen förening för att driva arbetet vidare.

Styrelseledamöter: Mahi Akter, ordförande, Veronika Sandmon, sekreterare, Giovanna Iacobucci, ledamot, Loretta Platts, kassör, samt Farida Al-Abani, vice kassör och ledamot.


RELATERADE ARTIKLAR:

2018-08-31 | Åtta politiska partiers inställning till pension

2017-04-28 | Centerns pensionsförslag är diskriminerande och ologiskt

2017-02-28 | Rättvisa pensioner kräver organisering

2016-12-06 | Initiativet Pensionsrättvisa bjöd in till sin första paneldebatt

2016-07-05 | Streetgäris står upp för rättvisa pensioner

– Vi på Pensionsrättvisa är väldigt glada över att ha bildat förening! Nu har vi växt oss så pass stora att vi kände att det var dags, säger Mahi Akter, nyvald ordförande, till Feministiskt perspektiv.

Under det som återstår av hösten kommer organiseringsstrukturen stå i fokus. Föreningen kommer också att göra en långsiktig plan inför 2019.

– Vi kommer fortsätta att arbeta folk- och opinionsbildande. Vi vill göra mer av det som vi har märkt engagerar unga som äldre, exempelvis seminariet ”Varför blir mina föräldrar fattigpensionärer”. Vi vill fortsätta arbeta opinionsbildande genom att skriva artiklar och uppvakta politiker, berättar Akter som ser fler konkreta behov för de fortsatta aktiviteterna.

Bland annat finns planer på att skapa ett metodmaterial som möjliggör samtal om pensionssystemet och som medlemmarna ska kunna sprida.

– Vi kommer fortsätta att arbeta för att föra upp pensionsfrågan som ett jämlikhets- och jämställdhetsproblem på den politiska dagordningen i samhället.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: