Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslen är Familjen Kaos.

Full patte när Familjen Kaos bjuder på finlandskryss

2018-10-03 | Anna-Klara Bratt padlock

KULTUR

9-10 november har Familjen Kaos, även kända som systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén bakom tv-succén Full patte, bokat hela finlandsfärjan Silja Galaxy. Med musik, stand upp, konst, föreläsningar och performance bjuder de in till Så jävla pk-kryssningen. Feministiskt perspektiv ställde tre frågor till Bianca Kronlöf – och en till Snubben som också ska med på båten.

Mer om Så jävla pk-kryssningen hittar du på Facebook.

Här kan du boka biljett.

En hel finlandsfärja – hur kom ni på den idén?

– Jag och Tiffany är ju finnar och vi har åkt på de där båtarna hur många gånger som helst. Vi har alltid väldigt roligt när vi gör det, trots att Tiffany har jobbat som städare på båten, men många gånger när vi pratar om kryssningar med vänner har vi märkt att många känner att den platsen inte är till för dem. Antingen uppfattar de kryssningar som otrygga på grund av våldtäkter som skett ombord eller tycker de att kryssningar överlag har en väldigt normativ stämning. Till exempel har hbtq-personer känt sig exkluderade. En annan uppfattning är att folk bara skrattar åt kryssningar, tycker att det är ful-kultur helt enkelt. Och det är ju ett slags klassförakt. Kryssning är en semester för många. Så vi vill ta tillbaka kryssningarna, reclaima the cruise! Både från känslan av att kryssningar är en plats som inte där din, eller en plats som inte är öppen för dig. För vem gillar inte att lyssna på musik, käka god mat, hänga med kompisar, dansa hela natten och dessutom få det härliga bakishänget tillsammans?


Vad händer på Så jävla pk-kryssningen?

– Massor! Det kommer vara som en festival. Linnea Henrikson kommer med sitt liveband, det hysteriskt roliga dansbandet Hen-Ingvarz kör buggkurs och queera dansbandslåtar, Petrina Solange, vår favourit stand up-artist, kommer köra ett gig. Sedan har vi föreläsningar och biovisning på vägen hem när en är lite trött. Och så kommer vi spela, såklart!


Vilka får komma?

– Det här är en festival för alla som vill ta en semester från sexism och skit på land och ha tjugofyra inkluderande timmars fest och gemenskap till havs. Det är gästerna som kommer göra den här kryssningen! Alla är välkomna!


Vad säger Snubben om kryssen?

– Jag tror att jag behövs på den här kryssningen, eftersom jag är en röst som ofta tystas ner i de här sammanhangen! Jag kommer nog kunna lära er alla ett och annat.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: