”Det finns inget radikalt med att bana väg för sexindustrin”

2018-09-04 | #intedinhora padlock

OPINION

”Att sälja sex är inte en del av ett ’community’, ingen hipp hobby med tillhörande queer identitet. Att sälja sex handlar om överlevnad. Det finns ingenting radikalt med att bana väg för sexindustrin”, skriver admingruppen för nätverket #intedinhora i en replik till Axel Repka.

RELATERADE ARTIKLAR:

2018-09-17 | Vi kan visa solidaritet med alla som säljer sex – oavsett orsak

2018-08-28 | Inkludera sexarbetare för en sann radikal rörelse!

Axel Repka har mycket omtanke till övers för personer med erfarenhet av prostitution. Det låter det åtminstone som i hans opinion från den 28 augusti. Repka talar om att personer som säljer sex sällan representeras i feministiska rum, och i priderörelsen, ett påstående som tyvärr stämmer till stor del.

En rättelse är dock att vi var representerade under Revolutionär pride i Stockholm. Bara inte just den rörelse som Repka tycks anse vara representativ för vår grupp. Vi i #intedinhora, medverkade under Revolutionär pride för att uppmärksamma den särskilda utsatthet som hbtq-personer i prostitution lider.

#intedinhora är ett nätverk som samlar personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering, det som Repka kallar för ”sexarbete”. Vi anser inte att prostitution är ett yrke, och vi anser att köp av sexuella tjänster är övergrepp till sin natur.

#intedinhora medverkade dessutom i Repkas eget block under pride, där de medverkande kände lättnad över att slippa betraktas som en exotisk identitet. För oss är det totalt befängt att betrakta vår utsatthet som något queert, en identitet, en sexualitet eller ett yrke.

Att sälja sex är inte en del av ett ”community”, ingen hipp hobby med tillhörande queer identitet. Att sälja sex handlar om överlevnad. Det finns ingenting radikalt med att bana väg för sexindustrin. Det är viktigt att lyssna på oss med erfarenhet av prostitution, men eftersom Repka låter bli att ens nämna vår rörelse, verkar det som att han bara lyssnat med ett öra.

Att Repka med flera inte ser vår organisation, betyder inte att vi inte finns. Och om du vill lyssna på oss med erfarenhet, lyssna då inte enbart på dem som bekräftar dina ideal.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: