Ingen rasistfest i Kungsträdgården

2018-09-03 | FemPers padlock

INRIKES

Stockholms stad har beslutat avboka Alternativ för Sveriges (AFS) planerade evenemang i Kungsträdgården på fredag. Partiet, som främst består av politiker som hoppat av eller uteslutits från Sverigedemokraterna, hade fått polistillstånd, men det är staden som hyr ut anläggningarna. I ett pressmeddelande framgår att beslutet togs efter att AFS talare polisanmälts för hets mot folkgrupp i samband med en demonstration i Malmö den gångna helgen.

– Våra lokaler och anläggningar ska inte användas av dem som vill skada vår demokrati. Detta gäller lika oavsett vilken antidemokratisk eller extrem politisk inriktning man stödjer, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

– Vårt beslut att stoppa demonstrationen grundar sig på att det finns stor risk för hot, hat och hets mot folkgrupp vilket representanter för partiet tidigare har polisanmälts för. Det är ingen rättighet att sprida hot och hat i vår stad. Även på lokal nivå har vi en skyldighet att leva upp till mänskliga rättigheter, säger Sissela Nordling Blanco (Fi), ordförande i Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: