Internationellt stöd för fri abort i Argentina

2018-08-03 | FemPers padlock

UTRIKES

97 procent av kvinnorna i Latinamerika bor i länder med anti-abortlagar. Den 13 juni röstade parlamentet i Argentina för att avkriminalisera abort fram till 14:e graviditetsveckan. Den 8 augusti, efter veckor av sessioner och debatter, kommer överhuset i Argentinas kongress att rösta om legalisering av abort. Aktivisterna menar att laglig abort i Argentina kommer att initiera en förändring i hela regionen.

– Om detta lagförslag godkänns, kommer livet för kvinnor, inte bara i Argentina utan i hela Latinamerika, att förändras, säger Natalia Saralegui, från Women’s March Buenos Aires

Flera decenniers kamp för fri abort i Argentina kan nå resultat den 8 augusti. För att påverka beslutet och visa sitt stöd för rätten till fri abort i Argentina, anordnar Women´s march demonstrationer i Peru, Mexiko, Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: