Fempers tipsar om fester på Europride i Stockholm

2018-07-30 | Ulrika Westerlund padlock

KULTUR

Europride har dragit igång i Stockholm och det finns massor av tillfällen att festa. Fempers har pratat med några av festarrangörerna och listar några av alla de fester som riktar sig särskilt till tjejer och transpersoner.

I fredags 27 juli var det kick-off för Europride i Kungsträdgården i Stockholm och årets pridefirande är igång. Veckan fylls av både politik och fest och för dem som fokuserar på fest finns det mycket att välja på.

Imorgon tisdag är det dags för årets Pride-häng med Hotellhänget: Pre-Pride med DJ Dgeral, DJ Niki och DJ Inca. Platsen är Clarion Hotel på Ringvägen, från klockan 18. För mer info, sök efter "Hotellhänget" på Facebook (sluten grupp).

På tisdagskvällen kör också Wish sin årliga pridefest. Årets tema är "Fetish" och det blir dans och stor lekyta. Club Wish drivs av en separatistisk förening för personer som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och/eller intersex, lever med sin identitet i sin vardag, och som har ett intresse för BDSM och fetischism. Medlemskap krävs för att komma in på festen. Nya medlemmar måste registrera sig minst 4 timmar innan ett event startar. Mer info hittar du här.

Moxy storsatsar med tre lesbiska fester, tre dagar i rad. Onsdag 1 augusti är det fest på båten Patricia, med DJ Snygg-Jessica W Sandberg, DJ Pamela och DJ Fride. 2 augusti är det "Eurovision"- och "disco"-tema på Café Opera, med DJ Fride, DJ Gunn Lundemo, DJ Marina Schiptjenko och DJ Matilda Kingen Berggren. 3 augusti är det fest på Kägelbanan, Mosebacke, med liveuppträdanden av Beatrice Eli och Julia Frej, samt DJ Trio med Vulva, DJ Fride och DJ Gunn Lundemo.

På torsdagen är det dags för Transfesten, i arrangemang av RFSL Stockholm och Trans Fest Stockholm. Det blir Öppen scen där alla kan framträda, inbjudna artister och DJ:s. Dessutom release av Transkalendern 2019. Dans från 23, öppet från 21. Platsen är Nalen Klubb.

Tove Odland är en av arrangörerna för Transfesten.

– Vårt mål är att skapa en energifylld och trygg fest för transpersoner med fokus på glädje, gemenskap och pepp. Transfesten är ett av få arrangemang där fokus är just trans och fest! Transfesten 2018 organiseras av och för transpersoner. Även allierade är välkomna.

På fredagskvällen kör Tjejfesten sin årliga pridefest. 23 - 05, fyra dansgolv, på Lästmakargatan 8. Cleo, Ametist, Alice Be, Nikeisha Andersson och DJ Melika.

På lördagskvällen är det dags för Gunn Lundemos stora "Lesbian and queer outdoor festival Europride 2018 Afterparty", Galärvarvsvägen 10, 22 - 03. Det finns en stor utomhusterass, pool, food trucks, tatuerare och det blir fyrverkerier, liveuppträdande av Gnucci och massor av dans till DJ Gunn Lundemo, DJ Daniela Sea, DJ Black Barbie, DJ Michal Serr, DJ Shaked Dudovich och DJ Katie Kace.

– Jag har en känsla av ett detta kommer att vara ett av de mest betydelsefulla prideåren i historien. Jag hoppas att vi är flera än någonsin som möts och pratar och pushar varandra till att göra skillnad och skapa en öppnare värld, helst i form av dans - och allra helst på min stora flatfest på lördagen, säger Gunn Lundemo.

Samma kväll kan du också festa på "Den stora Queerfesten", Lästmakargatan 8, arr av Indiebyrån Oskadd. Här finns konst av Caique Silverio och Mio Axe. Natan och Mandy Rich uppträder live och DJz Soraya Bay, Fay, Ungdom, Evelina Nässén, Isi-X och Rusky Luma spelar.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: