Sibille Attar

Ny musik med Sibille Attar

2018-03-09 | Elena Smon Wolay padlock

KULTUR

Det är fem år sedan musikern och låtskrivaren Sibille Attar släppte sin senaste skiva. Nu är hon tillbaka med en ny musik. Elena Wolay har pratat med henne om återkomsten och om varför det tog emot att hålla på med musik en period efter förra skivan.

FAKTA/Sibille Attar:

Skivaktuell med singeln Paloma’s Hand som utkommer på PNKSLM 27/4.

Attars närmsta spelningar:

22/3 Klubb Republik, Norrköping

23/3 John Doe, Linköping

24/3 Färgfabriken, Stockholm

Mer info om spelningarna

Från att vara på tapeten och precis överallt blev det helt plötsligt tyst kring musikern Sibille Attar. I början av det här året kunde man glatt se i sociala medier att ny musik var på gång och den 23 februari släpptes singeln RUN. Den efterföljs nu av singeln Paloma’s Hand, som släpps den 27 april på skivbolaget PNKSLM.


Hej Sibille, hur kommer det sig att det har varit så tyst kring dig?

– Livet hände, det goda och det onda. Det tog också emot ganska rejält att hålla på med musik under en period efter förra skivan. Blev så besviken på branschen där ett tag. Men hela världen är ett välde överfyllt av gubbar i olika form och utförande så jag vet inte varför jag trodde min bransch skulle vara annorlunda? Hade bara inte sett det på nära håll eftersom jag mest verkat som musiker och inte som solo- och huvudartist. Men konst måste få finnas även i ett rum där det är solkigt och kvavt, och därmed jag. Får helt enkelt klappa min naiva kind och vårda den vidare.


Och helt plötsligt kom en efterlängtad singel från dig! Hur har produktionen kring singeln sett ut?

– Jag skrev den, som jag gör med all min musik, otroligt intuitivt och snabbt. Sedan tog produktionen tid. Sarah Snavely som spelar fiolen kom och lade den på någon timme och Paul Sigerhall från Audionom spelade in en cymbal i sin replokal som jag fick på mejl. Sedan klippte och klistrade jag vidare ett bra tag i min ensamhet... Texten skrev jag på cykeln mellan Skogskyrkogården och Farsta centrum, i sömnen och på en begravningsfika i Toulouse. Till slut tog jag den till Linn Finjal på Rixmixningsverket som mixade så fantastiskt bra!


Du har bytt skivbolag?

– Ja, jag licensierar numera ut till PNKSLM. Ett bolag som, hör och häpna, faktiskt älskar musik. Och för det älskar jag dem.


Kommer man att kunna få höra dig spela live snart?

– Ja! (se faktaruta)


Vad har du för förväntningar på detta året?

– Att jag ska få spela mycket. Och skriva mer musik!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: