Zećira Mušović.

Zecira Musovic höll nollan i debuten – Sverige till final

2018-03-05 | Bella Frank padlock

SPORT

Sverige övertygade på nytt i tredje matchen i Algarve cup, och återigen var det ett ungt svenskt lag på plan – bara en spelare i startelvan var över 30. I målet gjorde Rosengårds målvakt Zecira Musovic landslagsdebut och höll nollan mot ett Ryssland som aldrig hade någon chans. Sverige kommer nu göra upp i finalen mot regerande Europamästarna, Nederländerna, på onsdag.

Sveriges startelva: 21 Zećira Mušović - 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson - 19 Filippa Angeldahl, 23 Elin Rubensson, 7 Caroline Seger, 18 Fridolina Rolfö, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough.

Filippa Angeldahl som spelade från start för första gången firade sin plats i startelvan genom att göra Sveriges första mål i matchen. I 31:a minuten lade hon en lång och hård frispark i krysset.

– Det var så kraftig vind så jag fick order att trycka den hårdare mot mål, så jag gjorde det, säger Linköpingsspelaren efter matchen till TT.

1-0 var ställningen vid halvtidsvilan trots flera svenska chanser. I andra halvlek dominerade Sverige helt. Fridolina Rolfö, som även tidigare spelat mycket bra, glänste i matchen och gjorde 2-0-målet i 50:e minuten.

– Det var kanske lite taffligt försvarsspel. Planen var att spela in, men så öppnade hon upp i bortre så att jag kunde skjuta där, säger Fridolina Rolfö till Aftonbladet.

Drygt tio minuter senare dundrade hon in ytterligare ett mål.

Zećira Mušović har tidigare varit uttagen till landslaget, utan att få speltid. I måndagens match fanns hon med i startelvan och Rosengårdsmålvakten höll tryggt nollan. Sverige hade ymnigt med målchanser under andra halvlek, Chelseabacken Magdalena Eriksson stod för flera välplacerade hörnor, men 3-0-resultatet stod sig. Därmed blev Sverige gruppetta i grupp B, på sju poäng, samma poäng som gruppettan i grupp C, Nederländerna, och mycket pekade på att det skulle bli Sverige och Nederländerna som skulle få mötas i finalen.

Under måndagskvällen spelades de sista gruppspelsmatcherna mellan Portugal och Norge, och Australien och Kina. Både Portugal och Australien hade chans att bli gruppetta i grupp A och det var spännande länge. Både Portugal och Australien vann sina respektive matcher med 2-0 och hamnade på en delad förstaplats med sju poäng i grupp A. Men Sverige och Nederländerna blev ändå de två bästa gruppettorna genom bättre målskillnad, vilket gav dem finalplatserna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: