Nytt brittiskt litteraturpris till thrillers utan våld mot kvinnor

2018-02-08 | FemPers padlock

KULTUR

Den 25 november, FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, tillkännages vinnaren av nya litteraturpriset Staunch book prize. Brittiska författaren och initiativtagaren Bridget Lawless vill med priset uppmärksamma spänningsromaner där ingen kvinna misshandlas, förföljs, exploateras sexuellt, våldtas eller mördas.

Nomineringsperioden är 22 februari till 15 juli och kvalificerade är traditionellt publicerade eller egenutgivna böcker som utkommit på engelska inom 18 månaderna före sista nomineringsdagen. Initiativet har mött både hyllningar och kritik, bland annat i The Guardian om att våld mot kvinnor är en verklighet som måste få skildras. Lawless svarar att ”det självklart finns spänningsromaner som hanterar ämnet våld mot kvinnor väl, men detta pris är inte till för dem”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: