Låt oss feminister bita tag i en fråga, göra utspel varje vecka så att medierna tvingas bevaka den, säger Kajsa Ekis Ekman.

”Skit i clownerna och provokatörerna på Twitter”

2017-11-14 | FemPers padlock 1

100 FEMINISTER INFÖR VALET

I valet kommer frågan om profiten eller klimatet att ställas på sin spets. Barnäktenskap, surrogatmödraskap, förlossningsvård och Nato är andra viktiga frågor som måste bevakas,säger Kajsa Ekis Ekman och presenterar en strategi för genomslag som hon uppmanar alla feminister att tillämpa.

Kajsa Ekis Ekman, författare, skribent på Dagens ETC och Metro och aktivist i bland annat Feministiskt nej till surrogatmödraskap.

Vad önskar du att valrörelsen inför riksdagsvalet 2018 ska handla om?

– Profiten kontra klimatet och vår framtid. Vad gäller specifika frågor: Förlossningsvården behöver säkras över hela landet, BB Sollefteå behöver öppna igen. Förändringarna på Mikamottagningen Stockholm för människor i prostitution måste dras tillbaka så vi återigen får en mottagning som klarar att ge vård och behandling för alla behov. Ta tag i smygprostitutionen som massageställen och sugardaddy-sites börjar införa. Se till rösta igenom utredningen om surrogatmödraskap en gång för alla så vi stoppar industrin nu när den försöker etablera sig här. Säg nej till Nato och smyg-Nato också. Vi måste även ta krafttag mot barnäktenskap: oavsett var de är ingångna kan de ej vara lagliga i Sverige.


Vilka är dina farhågor?

– Att de viktiga frågorna ska döljas bakom trams, utspel och kvasifrågor. Fienden försöker agera clowner och provokatörer på Twitter för att vi ska fokusera på det. Skit i det. Sätt upp konkreta mål och låt oss se till att vi når dem.


Och hur tror du att rikstäckande medier kommer att klara uppgiften den här gången?

– Det beror på oss. Det krävs att vi tvingar dem att lyfta frågorna. Till alla feminister som läser detta: låt oss var och en, eller i vår respektive grupp, ta en fråga som vi biter oss fast i, skickar mejl och gör aktioner/utspel varje vecka så de måste ta upp frågorna. Bevaka när de skriver fel och tvinga dem att rätta.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20171115 - Maria Jara de Corina

Utmärkt!!!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: