– Många av oss är förblindade av konsumtion, rädsla och misstro som vi för över till de unga, säger Suzanne Osten.

Suzanne Osten: ”Vi behöver mer av oväntade tankar”

2017-09-29 | FemPers padlock 1

100 FEMINISTER INFÖR VALET

Allting handlar om rättvisa, menar regissören Suzanne Osten. Alla samhällsfrågor borde vägas utifrån vad som är rättvist och ge människan en rimlig chans att utveckla sina inneboende förutsättningar.

Suzanne Osten är regissör.

Vad önskar du att valrörelsen inför riksdagsvalet 2018 ska handla om?

– Rättvisa är ett ord som jag skulle vilja se bakom alla viktiga beslut. Att en människa via skola och samhällsliv får chansen utveckla sina inneboende förutsättningar. Alla frågor borde vägas utifrån vad som är rättvist. Skolsegregationen är ett brott mot denna ordning. Den hårdhet som vuxit fram mot människor som flytt krig och fasor är skrämmande. Som barn till en flykting vet jag att motiven att bygga upp det samhälle du tas emot av är en kraft. Svenskar i dag visar klent omdöme när de gör sig döva för fakta från människor som förlorat allt men är beredda att hugga i.

 

Vilka är dina farhågor?

– Min farhåga är att vi inte utnyttjar vetenskaplig forskning och kunskap i debatten om kulturens nödvändighet. Att så många aldrig får chansen skapa och reflektera och möta vuxna som visar dem en värld där allt kan hända. Det är min sorg att många av oss är förblindade av konsumtion, rädsla och misstro som vi för över till de unga. Politikerna försvarar inte konstnärerna.

 

Hur tror du att rikstäckande medier kommer att klara uppgiften den här gången?

– Hur medierna gör vet vi, slentrianmässiga valanalyser och klickvänlig rapportering. Vad vi behöver är oväntade tankar och mera kunskaper om allt som sker i utvecklingens namn. Stora grupper av engagerade människor jobbar för framtiden och varje gång det berättas om detta ökar chanserna för att jorden har en framtid.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20200313 - Carin Asplund

Kloka och viktiga ord för att börja en valrörelse med. Rättvisa är ett missbrukat ord och skapar brist på förtroende för politikers klichéartade politk bakom stängda dörrar. Låt debatterna informera oss genom TV, debatter där alla deltager och på sätt prövar sin vision även SD. Ingen skall hållas utanför det är inte rättvist, det kapar ojämlikhet om vem som skall få vara med?

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: