Nätverket rosa-svart pride Malmö uppmanar till uppslutning mot nazistdemonstrationen vid bokmässan i Göteborg.

Stöd oss som tvingas bort när nazister välkomnas in

2017-09-08 | Nätverket rosa-svart pride Malmö padlock

OPINION

På torsdagen stod det klart att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer att demonstrera i centrala Göteborg med utgångspunkt från Svenska mässan lördagen den 30 september, där Bokmässan förväntas ha sin mest välbesökta dag. Nätverket rosa-svart pride Malmö uppmanar alla att stödja initiativen som planerar att ställa sig i vägen för nazisterna.

Den 30 september planerar nazistiska NMR att hålla en demonstration mitt i centrala Göteborg. Vi har sett en normalisering av rasism och nazism sedan SD:s intåg i riksdagen. När rasismen normaliseras i riksdagen känner gatunazisterna vind under vingarna och försöker vinna mark. När de släppts in i riksdagen så släpps de även in på Almedalen och på bokmässan allt under parollen om yttrandefrihet.

Men vad händer med oss som tvingas bort när de välkomnas in? Vad händer med oss som är hbtqia-personer, oss med funktionsvariationer, oss som är POC (people of color), oss som är feminister och socialister, som är fascisternas måltavlor? Vår rörelsefrihet begränsas och vi blir måltavlor för fascistiskt våld.

NMR är nazister vars mål är att utplåna oss. Det senaste året har deras finska del av NMR mördat en person och i Göteborg har NMR sprängt bomber på ett flyktingboende där en person skadades svårt. Även syndikalistiskt forum i Göteborg fick sina rutor söndersprängda av en bomb gjord av medlemmar i NMR.

2017 utlovade NMR att de skulle krossa homolobbyn och året har präglats av angrepp på priderörelsen och dess organisationer som företräder den. Regnbågsflaggor har bränts, motdemonstrationer och aktioner mot pride har ägt rum. Men där de har dykt upp har det gjorts motstånd. I Trelleborg försökte NMR störa pride men jagades bort av paraddeltagarna!

Vi vägrar vara offer och vi slår tillbaka. Vi organiserar oss i vårt lokalsamhälle, på våra skolor och på våra arbetsplatser, i facket och på gatan. Vi vet att vi får våra rättigheter för att vi kräver dem och är beredda att sätta handling bakom våra ord.

Vi arrangerar därför en bussresa till Göteborg den 30 september för att stötta de lokala initiativen som planerar att ställa sig i vägen för nazisterna. När vi begränsar nazisternas utrymme öppnar vi upp för alla oss som drabbas av deras våld.

NMR vill krossa homolobbyn. Låt oss visa på vad homolobbyn är kapabel till. Alla till Göteborg!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.