Jag tänker mycket på hur vi kommer att överleva om vi blir tvungna att fly, säger Nasim Aghili.

På riktigt rädd för att vi får en nazistisk regering

2017-09-01 | FemPers padlock

100 FEMINISTER INFÖR VALET

Solidariet, medmänsklighet och pensionssystemet – det borde valet handla om, säger dramatikern Nasim Aghili. Samtidigt tar hon nazismens hot på allvar, men befarar att många kommer att se det som överdrivet, tills det är för sent.

Nasim Aghili är dramatiker och regissör.

Vad önskar du att valrörelsen inför riksdagsvalet 2018 ska handla om?

– Solidaritet. Medmänsklighet. Pensionssystemet som tvingar in många, speciellt de som migrerat till Sverige, in i fattigdom. Det borde valrörelsen handla om. Samt frågor om miljö och klimatförändringar som inte allierar sig med tillväxt och kapitalism. Ganska mycket förutom invandring och integration!


Vilka är dina farhågor?

– Jag är på riktigt rädd för att vi får en nazistisk regering efter valet. Jag tänker mycket på hur vi ska kunna överleva, om vi blir tvungna att fly, vad mina vita medmänniskor kommer att göra när vi blir attackerade och fråntagna våra rättigheter. Jag är rädd för att många kommer att tycka att vi överdriver och inse vad som hänt när det är för sent.


Hur tror du att rikstäckande medier kommer att klara uppgiften den här gången?

– Mitt förtroende för medierna är dåligt. Och politikerna kommer att fortsätta anpassa sig till dåliga, och många gånger rädda, journalister. Jag tror inte många svenska journalister kommer att riskera hot och hat från rasister. Hellre då skarva med verkligheten och ta långhelg.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: