Lieke Martens Nederländerna var bästa laget och Martens samt danska Pernille Harder bästa spelarna under första matchdagen enligt EM-panelen.

#EM2017: Nederländerna får bäst betyg av EM-panelen

2017-07-17 | Bella Frank padlock

SPORT

Första EM-dagen bjöd på matcher mellan värdnationen Nederländerna och Norge, samt Danmark och Belgien. Nederländerna vann med 1-0 i en underhållande och välspelad match och Danmark vann med 1-0 i en match som Danmark dominerade i första halvlek men där Belgien pressade på allt hårdare ju längre matchen gick. Här är EM-panelens rapport om första matchdagen.

RELATERADE ARTIKLAR/EM-PANELEN:

2017-07-18 | Dag 2 i #EM2017: ”Sverige har äntligen vågat ta chanser mot tyskarna”

2017-07-14 | #EM2017: EM-panelen guidar dig genom mästerskapet

Vilket lag och vilken spelare imponerade mest på dig i dag och varför?

Jessika Rylle Spångberg: 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

– Nederländerna. De var självsäkra, trygga och visade massa energi och vilja. De var både individuellt starka och hade bra samspel. Danmark kändes ju mycket bättre än Belgien men slarvade och Belgien kunde verkligen ha kvitterat i andra halvans press så Danmark kom undan med blotta förskräckelsen trots att de ”borde” ha vunnit med minst 3-0. Men det finns många individuellt skickliga i Danmark. Pernille Harder förstås men jag gillade också Nadia Nadim och Maja Kildemoes när hon kom in.


Jonna Valenzuela, 32 år, bor i Malmö och jobbar som lärare.

Vilket lag och vilken spelare imponerade mest på dig i dag och varför?

– Nederländerna! De klarade att vinna första matchen med hemmapressen. Lieke Martens var het.

– Men Danmark vann en måste-match om de ska kunna gå vidare från gruppen så det är ju imponerande att de klarade det i öppningsmatchen.


Madelene Korsgren Appelqvist , 40 år, bor i Åkersberga och jobbar som personlig assistent.

Vilket lag och vilken spelare imponerade mest på dig i dag och varför?

– Nederländerna spelade säkert och stabilt i premiären. Danmark var lite skakiga i andra halvlek då Belgien pressade på men lyckades vinna i alla fall. Bäst var nog Pernille Harder i danska laget, hon krigade på hela matchen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.