– Jag vet inte vad jag ska rösta på och känner mig riktigt förvirrad, erkänner Bianca Kronlöf.

”Jag är rädd för att folk inte ska rösta”

2017-06-30 | FemPers padlock

100 FEMINISTER INFÖR VALET

Bianca Kronlöf hoppas på att hon ska förstå vad de politiska partierna faktiskt vill göra. Och att medierna satsar på information och inte på skitsnack.

FAKTARUTA

Bianca Kronlöf är skådespelare, komiker, manusförfattare och illustratör.

Vad önskar du att valrörelsen inför riksdagsvalet 2018 ska handla om?

– Jag hoppas att den kommer handla om miljön. Det spelar liksom inte så stor roll om vi har skolor eller inte, om vi inte kan andas. Jag hoppas också på att fatta vad partierna faktiskt vill, det är ganska svårt ibland tycker jag.


Vilka är dina farhågor?

– Herre Gud... jag är rädd för typ allt, känns det som. Jag är rädd för att folk inte ska rösta! Jag vet inte vad jag ska rösta på själv och känner mig faktiskt riktigt förvirrad. Om jag ska vara helt ärlig drabbas jag själv av känslan att inget spelar nån roll, eller att det inte spelar nån roll vad du röster på. Så det är väl därför jag är rädd för allt, jag har en del i mig som blir passiv.


Och hur tror du att rikstäckande medier kommer att klara uppgiften den här gången?

– Jag hoppas att medierna ska komma ihåg att de rikaste inte betalar skatt, att det är de som ”kostar pengar” när den delen av tjafset börjar. Jag hoppas att de/ni kommer sprida information om vad olika förslag innebär. Medierna är ju typ skolan för oss vuxna, dit vi vänder oss för informaton. Så jag hoppas på information och inte skitsnack.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: