Stockholm Mean Machines vs. Jönköping Spartans.

Blod, svett och tårar när Mean Machines mötte Spartans

2017-05-04 | Bella Frank padlock

SPORT

Stockholm Mean Machines vann med 32-0 mot ett skadedrabbat Jönköping Spartans på hemmaplan i lördags. Spartanspelaren Mathilda Törnebladh beskriver det som en match med blod, svett och tårar. Tillbaka i Mean Machines är två nyckelspelare, Nathalie Lindberg som har varit borta på grund av en fotskada och Martina Karlsson som förra säsongen spelade i Tyskland:
– Det är så skönt att vara tillbaka, säger hon efter matchen.

RELATERAT MATERIAL:

2016-07-08 | Amerikansk fotboll: Historisk final på Stadion på lördag

2016-05-17 | Örebro Black Knights vann mot Stockholm Mean Machines

2016-04-06 | Amerikansk fotboll första förbundet att hbtq-certifieras

2015-09-22 | Julia Olsson från SMM: ”Vi fortsätter vara bäst”

2015-09-18 | Amerikansk fotboll: Örebro jagar sitt första SM-guld

2015-07-31 | Amerikansk fotboll: Svensk trupp med EM-guld i siktet

2014-10-03 | Kollisionssporten som kräver snabbhet, hjärna och hjärta

2014-09-05 | Märta Nilsson: ”Du ska vara stor, stark och snabb på offensiva linjen”

2014-08-29 | Örebro Black Knights satsar på final

2014-08-22 | Från rock och opera till amerikansk fotboll

2013-09-13 | SM-guld igen: ”Amerikansk fotboll är en sport för alla”

2011-07-15 | Amerikansk fotboll vill bli OS-sport

Stockholm Mean Machines inledde en heldag på Zinkens IP i lördags – herrlaget tog senare emot Örebro Black Knights – i ett möte mot Jönköping Spartans som trots hård kamp fick åka hem utan poäng. Stockholm Mean Machines som förra året missade finalen och SM-guldet för första gången sedan serien startade har nu siktet inställt på att återta tronen. Många är nya men laget har också fått tillbaka rutinerade spelare som Martina Karlsson och Nathalie Lindberg. Martina Karlsson har spelat ett år i Tyskland men är väldigt glad över att vara tillbaka i Stockholm Mean Machines igen:

– Det är så skönt att vara hemma, med mitt lag och min familj, klubben, och laget är som min familj, säger hon efter matchen.

Ett par av SMM:s spelare är borta på grund av skador, men Martina Karlsson tycker spelet fungerade bra ändå och själv strålade hon när hon fick fram tolv passningar och 228 yards, och spelade fram två touchdowns. Hon vet också vad de behöver göra för att ta tillbaka SM-guldet:

– Vi ska göra det vi är bra på, vi ska spela fotboll.Hon är också imponerad av Jönköping Spartans, flera av spelarna har hon tidigare mött på landslagsläger men detta var första gången hon spelade mot dem:

– Jag är inte förvånad om de om ett eller två år strider om topp tre. De var hårda, säger hon.

Nathalie Lindberg har varit borta sedan 2015 på grund av en fotskada och för studier i Umeå. Även hon är glad att vara tillbaka i spel i Stockholm Mean Machines och liksom Martina Karlsson spelade hon mycket bra.

– Det känns jättekul att vara tillbaka. Det är spännande och lärorikt, det här är ett helt nytt lag. Det har skett ett generationsbyte med ungt folk och vi håller på att bygga laget från grunden, säger Nathalie Lindberg.

– Nu gäller det att undvika fler skador och få tillbaka de som är skadade. Vi måste också se till att hålla tempot genom hela matchen. I dag tappade vi lite i andra halvlek, vi måste hålla jämn nivå och växla upp, säger Nathalie Lindberg som fick stort beröm från matchkommentatorerna för sitt starka spel:

– Jag fick till några bra smällar, säger hon.

Nora Henriksson tog Mean Machines första poäng efter en 45-yardspassning från Martina Karlsson. Lisa Flerlage tog lagets nästa poäng i andra kvarten och innan andra kvartens slut fick också Alexandra Linusson in sex poäng så att det i halvleksvilan stod 18-0 till hemmalaget. Tredje kvarten blev poänglös men i fjärde kvarten tog Matea Tunjic och Alice Lindvall poäng med slutresultatet 32-0.Mathilda Törnebladh från Jönköping Spartans förklarar att laget är skadedrabbat men att man ändå hade räknat med några poäng mot Stockholm Mean Machines. Bland de skadedrabbade finns bland annat deras viktiga quarterback Mallory Fraiche. Laget har också många nya spelare för säsongen, sexton nya hittade till Spartans i höstas. Med de många nya spelarna i laget har nu truppen vuxit till 38 spelare, något som är viktigt i en idrott som amerikansk fotboll:

– Det är helt underbart, jag har svårt att förstå att det är så, det är skithäftigt, säger Mathilda Törnebladh när vi hörs per telefon ett par dagar efter matchen.

För de nya i laget var lördagens match deras andra någonsin och på grund av skadeläget fick flera rockader göras i laget så att spelare som är ovana dessutom fick spela på helt nya positioner.

– Vi hade ändå förväntat att det skulle gå bättre, att vi skulle göra en touchdown. Vi hade tunga bortfall som syntes, men vi gjorde vårt bästa.

Stockholm spelade bra och tvingade Jönköpings försvar att spela mycket tid i matchen, något som blev kännbart allt eftersom. Mathilda Törnebladh spelar på defensive line, och står i mitten av försvaret.

– Jag står mitt framför centern som snappar bollen, det blev en hel del högbildande och jag var ofta i botten.

– Vi blev trötta och fick ta mycket stryk. Det var nästan den tuffaste matchen vi spelat, mycket blod, svett och tårar, men det var ändå en givande match och god stämning på planen. Och det är härligt att även om vi är motståndare så tackar och berömmer vi varandra efter matchen

Nu har Jönköping Spartans bortamatch mot Carlstad Crusaders på söndag. De har under veckan tittat på film över matchen mot Mean Machines och även på helgens motstånd. Det kommer att bli avgörande för Spartans att få stopp på deras nyförvärv Linda Johansson, som förra säsongen spelade med Örebro Black Knights som då tog SM-guld:

– Hon är en stor, tuff och lång wide receiver.

– Vi vann mot dem förra året som riktiga underdogs, nu åker vi till Karlstad och jag är väldigt taggad, säger Mathilda Törnebladh.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: