Kulturaktör i Malmö utvisas efter åtta år i Sverige

2017-04-04 | FemPers padlock

KULTUR

För två veckor sedan gick det att läsa om Imad Al Tamimi i Malmös lokaltidning. Han hade precis invigt Arabiska kulturinstitutet, en kulturarena med fokus på arabisk musik, språk och dans, men också en plattform för att mötas och utbyta erfarenheter. Nu har Migrationsverket beslutat att han efter åtta år i Sverige ska utvisas tillsammans med sina föräldrar. Kvar är hans syster, som har fått uppehållstillstånd.

Imad Al Tamimis syster skriver i en kommentar till en namninsamling för att han ska få stanna: ”Det är så orättvist att utvisa min bror Imad och mina föräldrar efter 8 år i Sverige. Min familj kan absolut inte återvända till Palestina då deras liv riskeras där... Imad har berikat Malmö med sitt kreativitet och gjort väldigt mycket till Sverige. Hur kan ni utvisa honom?!!”

Han har fast arbete som lärare i svenska och samhällskunskap, men på fritiden har Al Tamimi varit en kulturkraft i Malmö. Det nyinvigda kulturcentret skulle både fungera som en brygga till arabisk kultur och som en möjlighet att bearbeta flykterfarenheter. Institutet skulle dessutom erbjuda läxhjälp och lägga särskild vikt vid kvinnors och ungdomars deltagande.

– Många som kommer hit bär på hemska upplevelser och mår inte bra. De blir lätt uttråkade och vill göra något. Att involvera dem i musik och dans kan vara ett sätt att undvika att de blir inblandade i kriminalitet. Kultur är lätt att känna samhörighet i, sade han till Lokaltidningen i Malmö.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: