Sthlm Wrestling.

Avmaskuliniserad markör bland bittra fiender

2017-03-12 | Helena Brors padlock

SPORT

”Lördagen den 25 februari ägde STHLM Wrestlings gala STHLM Title Rumble II rum. 30 wrestlers skulle strida om Stockholms titelbälte. Lämpligt nog hette skådeplatsen Colosseum. Dock blev ingen bränd på bål, korsfäst, dekapiterad eller damnatio ad bestias. Det hade inte prosceniet hållit för.” Helena Brors i wrestlingkrönikan.

Ägandeskapet av förbundet hade överlåtits från usurpatorn Damian till vicepresident Anita Christensen samt en icke namngiven extern finansiär. Enligt överlåtelseavtalet skulle Damian ha fortsatt fullt förtroende i sin exekutiva roll.

Aftonen begynte med en holmgång mellan rebellen Alexander Bäck och Fight Club Finland-mästaren King Kong Karhula. Inför galan hade den bredbarmade finnen förkunnat att den stockholmska wrestlingpubliken kunde kalla honom ”Mr Straffknullning” – trots att det inte finns något som heter ”knullning”.

– Shut the fuck up, homo, sa Kong till den hängivet häcklande församlingen.

– Döda homofoben, vrålade då undertecknad.

Den kabukisminkade uppsalaiten höll sagda homofob stången med clotheslines och chokeholds. Efter ett tag skallknäade sig den finska gorillan till övertaget. Bäck förmådde ändå lyfta och slunga sin motståndare som en trasdocka ett par gånger. Straffknullningaren blev yr av allt snurrande och förlorade på pinfall.

Därefter mötte manxen Marcus of Man boucaniern Van West. Den förra hade röstat ja till Brexit. Den senare kunde utan svårighet trycka undan, smocka och flänga omkring sin avsevärt mindre opponent. För att verkligen markera sin överlägsenhet juckade West och gestikulerade mot sitt skrev.


Uppbragt buande

– Brexit, Brexit, tjoade ett något förvirrat segment av publiken.

Marcus framåtböjde kofösaren och gjorde en ansats att lyfta densamma i en gutwrench powerbomb, men fann att 120 kilo var för tungt. Van West slet och slängde upp thatcheristen i stället. Studsar och butt drops följde. Rojalisten höll sig skyddande om skrevet. När båda kontrahenterna omsider var trötta och svettstripiga i håret vann Marcus of Man på en cover.

Viggen kontra PT stod näst på tur. Den förra ville ha revansch för bakhållsanfallet vid Santa Slaughter II. Den senare hade med sig sina två hjärntvättade hejdukar. Ljungelden var för snabb för ortorektikerns fula knep. Han slank undan varje gång en knappt tillåten armbåge närmade sig hans struphuvud.

Vid insikten att deras härskare var i underläge sprang PT:s hantlangare in i manegen. Viggen blev distraherad och fälldes av ett slag mot medulla oblongata. Auditoriet buade uppbragt. Stärkt av stödet reste sig Viggen på nytt och vek ned trikåerna så att hans bringa blottades.

Just när den flåshurtiga protagonisten skulle ta hem segern ingrep antagonistens underhuggare och stampade hejvilt på sprakfålen. Därmed vann Viggen på diskvalifikation. Trots att klockan hade klämtat drog PT, sin ovana trogen, undan knäskyddet och tryckte in sitt vassa knä i segrarens panna.

Aftonens fjärde tornej stod mellan norska Kira och göteborgska Sixt. Kanske skulle fejden dem emellan äntligen få ett avslut.

– Sixt is gonna kill you, Sixt is gonna kill you, skrålade en uppspelt klack.

Hydran fängslade svenskan i ett skruvstädsgrepp och uppmanade publiken att svära trohet till sälslaktens förlovade land. Vi hörsammade icke. Krigarinnorna slet omkring varandra i ett batteri av spänstiga arm- och leglocks. Omsider flydde Kira ut i publikhavet.

– Jeg vil sitte her, kved hon när hon satte sig i min bänkgrannes knä och tryckte upp sin ryggacne i mitt ansikte.

Protagonisten ryckte åter upp den motvilliga antagonisten i tetragonen och positionerade sig för en superplex. Då överlistades hon av norskan, som golvade och vred om henne i en pinfall. Segern var Norges. Församlingen förfasades.


Stekare på ringstolpe

Dags så för en fuktel om det svenska tungviktsbältet mellan den regerande mästaren Ken Malmsteen och den ständigt pinade Timmy Force. Den förra gjorde bebuad entré iförd pälslångväst och sagda värdeladdade bälte. Narcissisten gestikulerade att en magisk kraft radierade från hans skrev. Antagonisten var stark och protagonisten var rask. Den senare voltade sig ut ur den förras cirkulationshämmande tag. Det fick parvenyn att övergå till skallningar i skrevet och sparkar i ansiktet. Force slingrade sig några varv om Malmsteens torso.

Heel- och faceuppdelningen var omisskännelig. Striden fortskred ut i lokalen. När båda kombattanterna hade blivit trötta placerade stekaren highflyern på en ringstolpe innan han sjönk ihop av utmattning. Timmy Force slungade sig över honom och vann på pinfall. Det falliska tungviktsbältet gördlades kring den nya titelinnehavarens midja.

Den titulära titeltriakontaullen stod på tur. Först ut var Viggen. Han följdes av hipstern Kid Gorgeous. De grep tag om varandras axlar och dansade några vändor. Tävlande #3 var den allom hatade Sten Sandin. Han avbröt Viggens och kidets handgemäng så att han själv kunde överösa åskviggen med knytnävsslag. Nytillskottet Nochetts gick in och lierade sig med Viggen. Wrestling Syds nya stjärnskott Fiescher var den femte mannen. Sandin blev rådbråkad av alla. Captain Toot Toot rusade in och viftade med sin mantel som en matador.

Först in, det vill säga Viggen, var även först ut. Van West anslöt sig och slog ut både Sandin och Kid Gorgeous i ett nafs. Ken Malmsteen embarkerade prosceniet. Marcus of Man dök upp därpå. Hela åsynen påminde om musikvideon till Christina Aguileras Dirrrty. PT gled in och bistod Marcus i mörbultandet av West. Oi-punkaren Danny Sharp anslöt sig och gick lös på Slemsteen. Toot Toot åkte ut. Finska Mikko Maestro kom in och utsatte PT för en stinkface.


Obemärkt entré

En av ortorektikerns namnlösa hejdukar dök in och hjälpte sin härskare att stampa loss på finnen. Proselyten Jessiah Set anslöt sig till meléen. Strax därpå klampade den finska skarprättaren Hangman Petrov in. Bödlahänderna dängde ut PT&co. Den finska vågen fortsatte med King Kong Karhula, som slog ut Mikko Maestro.

Marcus of Man hade bearbetat Van Wests knä under hela deras tvåmannakamp. Nu tog han hjälp av King Kong och knäckte sagda knä. På riktigt. Stolar flög. Jack the Strangler försökte göra en dramatisk entré, men kom i skymundan av de många parallella kraklen. Samma sak för Döden. Jessiah Set åkte ut. Finska Make Smooth steg in. Hans båda landsmän Kong och Petrov välte ut varandra. Cliff Pettersson gick in och tvang smoothiefantasten att dricka öl.

Landsförrädaren J.O. Hansen dök upp och kastade ut Danny Sharp. Galningen gjorde en obemärkt entré. Damian gjorde en oväntad entré. Bondlurken Huckleberry Sinn kom in och åkte ut så snabbt att publiken inte hann uppskatta att han hade bytt ut sitt luckförsedda underställ mot professionella helkroppstrikåer. Mesostkonnäsören Espen Olsen joggade in å Norges vägnar. Beast följde.


Ett tappat pannband

Gladiatorn kastade ut Smooth och Loco. Slemsteen satt hopkurad i en ringhörna. De kvarvarande Norgerepresentanterna pucklade på Beast, tre mot en. Fyra mot en när Malmsteen gjorde dem sällskap. Sixt rullade in till bestens undsättning. Malmsteen åkte ut och Kira kom in. Tjoff, pang, krasch, Batman-slagsmålsläten (Adam West-versionen).

Alexander Bäck gick in. Sixt slog ut Kira. Bäck slog ut Sixt. Till publiken besvikelse lierade sig Bäck med norrbaggarna och flängde ut Beast. Stanislaw van Dobroniak klampade fram, fortsatt övertygad om att Sverige har ett presidentämbete, vartill han kandiderar. Medan han försökte tuta med sin defekta mistlur slängde Bäck och Olsen ut honom.

– Det var 30 gubbar, röt Damian. Nu återstår frågan; vem ska vinna denna rumble? Vem ska bli den nya Stockholmsmästaren?

Som alternativ angav han Espen Olsen, J.O. Hansen eller Alexander Bäck. Inte för att det var något värt, för enligt Damian var den nykorade mästaren Damian. Vrövlet avbröts av att Timmy Force stormade in. När Damian invände att meléen inte fick ha mer än 30 tävlande uppenbarade sig en skrockande Anita.

– Jag tycker det ska bli härligt att höra vad den nya ägaren har att säga, konstaterade vicepresidenten.

Med de orden vände hon sig till galans DJ, gitarristen Ryan Roxie.

– You know that I know people, who know people, that know people, sa Alice Coopers gamla bandmedlem.

Roxie var den externa finansiären och hade alltså befogenhet att låta Force ge sig in i leken. Med samlad styrka hängde norrmännen och deras kollaboratörer ut sin ensamma opponent över topprepen. Hoppjerkans fötter dinglade millimeter ovanför golvet, men han höll sig fast i repen. När Olsen och Bäck rusade mot honom duckade ekvilibristen så att de åkte ut från prosceniet av sig själva. Kvar stod Timmy och Hansen, en gång bästa vänner. Som en avmaskuliniserande markör satte förrädaren på sig sin opponents tappade pannband.

Det sporrade Force till att böja sig över topprepet med sin bittra fiende ovanpå sig och välta ut densamma från ringen. Sålunda tillföll även Stockholmsbältet Timmy Force. Dubbelsegraren beströddes med silverne konfetti.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: