London mot kvinnohat och rasism

2017-01-23 | Brinda Gangopadhya Lundmark padlock

UTRIKES

Under vad som har kallats en historisk dag deltog på lördagen upp till 100 000 personer i demonstrationståget i London.

Deltagarna i Women’s March London samlades på lördagseftermiddagen utanför den amerikanska ambassaden i Mayfair för att sedan tåga mot Trafalgar Square i centrala staden. I folkmassan skymtades människor i olika åldrar och inte minst många föräldrar som hade tagit med sina barn för att manifestera vikten av att protestera mot ökad sexism och rasism för kommande generationers skull. Många barn höll i plakat med slagord som ”I am the future”, ”The future is female” eller ”Don’t Trump on my future”. Även stora grupper av studenter var på plats för att visa solidaritet med de globala protesterna.

– Jag är här för att protestera mot den normalisering av misogyni som installationen av Donald Trump som president i Vita Huset representerar. Jag vill signalera att det inte är okej att tala nedlåtande om kvinnor och behandla kvinnor på det vis många har anklagat Trump för att göra. Dessutom ville jag visa för omvärlden att när våra rättigheter hotas i ord så slår vi tillbaka för att förhindra att de också hotas i handling, säger Alexandra Clifton, universitetsstuderande och bosatt i London.Mot kvinnohat och rasism

Sivakami Sivakumar, universitetsstudent i London, betonade även hon vikten av att stå upp emot misogyni och kvinnohat och fyllde samtidigt i att hon också tar ställning mot den ökade rasism hon ser:

– I dag marscherar jag, tillsammans med hundratusentals världen över, emot misogyni, homofobi och rasistisk retorik som försöker underminera vår rätt att få känna oss trygga och välkomna till de platser vi kallar våra hem. Mina föräldrar flyttade hit till Storbritannien för att jag skulle få ett bättre liv. Arvet från alla de otaliga människor som välkomnade mina föräldrar med öppna armar får aldrig ersättas av ett nytt arv fyllt av rädsla och hat.

Protesttåget slutade i en uppsamling vid Trafalgar Square där stora grupper stannade kvar för att demonstrera mot Donald Trump. Många sjöng och dansade tills protesterna sakta avtog mot kvällen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: