Stöd för hbtq-ungdomar upphör

2017-01-19 | Maxime Persdotter Wallström padlock

INRIKES

Mentorskapssajten HBTQkojan.se läggs ner på grund av bristande ekonomiska resurser.
– En stor förlust för många hbtq-ungdomar där ute som inte har någon att prata med, säger projektledaren Jojo Ramey Louis.

HBTQkojan har sedan 2012 erbjudit mentorskap och stöd för unga hbtq-personer på nätet. Projektet gick 2015 över till att bli en del av RFSL Stockholms ordinarie verksamhet, men nu finns det inte längre några pengar kvar för att driva projektet vidare.

– Att det läggs ner är en stor förlust för många hbtq-ungdomar där ute som inte har någon att prata med. För många unga är det den enda kontakt med en vuxen som ser dem för den de är, utan att ifrågasätta eller kränka dem, säger projektledaren Jojo Ramey Louis.

Sedan start har 240 ungdomar haft regelbunden kontakt med en vuxen hbtq-mentor genom sajten. 66 volontärer har utbildats, varav runt 45 varit aktiva mentorer.

– Vi har sedan start haft en konstant kö av personer som har velat ha en mentor, ibland på runt 100 personer. Det är väldigt många som är i behov av den här typen av stöd eftersom det är det enda av sitt slag i Sverige, säger Jojo Ramey Louis.

Jojo Ramey Louis hoppas nu hitta nya sätt att stödja unga hbtq-personer och att ta tillvara på det engagemang som finns inom förbundet, men i vilken form är ännu oklart.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: