Terrordåd fördöms

2017-01-10 | FemPers padlock

UTRIKES

I ett uttalande har oppositionella Folkets demokratiska parti HDP:s fängslade ledare Selahattin Demirtaş fördömt terrorattacken på nyårsafton mot Istanbuls Reina nattklubb som dödade 39 personer. Demirtaş betonar i sitt uttalande att attacken återigen visar att Turkiet står inför en allvarlig svaghet i underrättelsetjänsten. Experter och oppositionen i Turkiet anser att regeringens repressalier efter kuppförsöket mot militärer och poliser har skapat ett säkerhetsvakuum som utnyttjas av terrorister. HDP:s Demirtaş håller i sitt uttalande regeringen som ”helt och fullt ansvarig för att skydda allmänheten”. Terrororganisationen IS/Daesh har tagit på sig ansvaret för attentatet mot nattklubben.

Den 5 januari exploderade en bilbomb i turkiska Izmir i närheten av en domstol och dödade en polisman och en domstolsanställd.

Under de första dagarna av januari 2017 har även Irak drabbats av rad terrordåd, med bilbomber i det shiitiska Sadr City och andra delar av Bagdad, som dödat minst 70 och skadat mer än 100 civila.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: