Skörheten nominerad till bästa film

2017-01-10 | FemPers padlock

KULTUR

I den självbiografiska dokumentärfilmen Skörheten undersöker regissören Ahang Bashi relationen mellan psykisk ohälsa och erfarenheter av flykt och rasism. Filmen, som producerats av Malte Forssell, är en av de filmer som har nominerat till Bästa film för Guldbaggegalan. Andra som tävlar i samma kategori är Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Jätten, Min faster i Sarajevo, och Sophelikoptern.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Svenska filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen under det gångna året. Totalt har cirka 500 guldbaggar delats ut under årens lopp och priskategorierna är, numera, 19 till antalet. Galan kommer att hållas den 23 januari och direktsändas i SVT.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.