Zygmunt Bauman är död

2017-01-09 | Felicia Mulinari padlock

KULTUR

RELATERADE ARTIKLAR:

2016-05-20 Kosmopolitiska utmaningar och konsten att förstå den andre

Måndagen den 9 januari dog sociologen Zygmunt Bauman, 91 år gammal, rapporterar den polska tidningen Gazeta Wyborcza. Han föddes i Polen, men tvingades att lämna landet på grund av de antisemitiska kampanjerna och levde i exil i Storbritannien sedan 1971. Bauman blev känd som forskare med boken Auschwitz och det moderna samhället i vilken han framhåller modernitetens roll i förintelsen. Feministiskt perspektiv närvarade på hans senaste Stockholms besök.

– Alla tidigare medel att nå integration utgjordes av någon form av separation från de vi utsett som De Andra. Om vi vill vara kosmopolitiska, måste vi glömma separation, vi måste gå vidare från apartheid-system och olika juridiska system för olika kategorier av människor, och så vidare, sade han till publiken på Berns.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.