Gymnasten Simone Biles prisas av BBC

2016-12-20 | FemPers padlock

SPORT

Gymnasten Simone Biles från USA som gjorde dundersuccé i OS i Rio i somras prisas av det brittiska mediebolaget BBC som bästa utrikiska sportpersonligheten under året. Simone Biles är 19 år och tog hela fyra guld och ett brons i OS och hon har beskrivits som den bästa gymnasten genom tiderna. Hennes insats i OS var också historisk eftersom hon tillsammans med lagkamrater som Laurie Hernandez och afroamerikanska Gabby Douglas bidragit till större mångfald inom amerikansk gymnastik och inom gymnastik i stort, en sport som länge dominerats av vita personer. När hon hälsades välkommen hem till Houston Texas efter OS så utsåg borgmästare Sylvester Turner den dagen till ”Simone Biles Day”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: