Inför Syriengalan: ”Det känns omöjligt att stå passiv!”

2016-12-16 | Felicia Mulinari padlock

KULTUR

Samtidigt som kritik har riktats mot svenska politikers passivitet i Syrienfrågan har många börja ta solidariteten i egna händer. Feministiskt perspektiv har pratat med Lisa Bjurwald, som är i full gång med arbetet inför Syriengalan på tisdag.

FAKTA/SYRIENGALAN

Tid och datum: Tisdag 20 dec 2016 klockan 19.30

Plats: Stora Scen, Södra teatern, Stockholm

Biljettpris: 250 kronor per person

Arrangörer: Föreningen Syrien Sverige

Alla intäkter går till Syriens sak via Föreningen Syrien Sverige och UNICEF.

Tisdagen den 20 december arrangeras en julgala i solidaritet med Syriens folk på Södra teatern i Stockholm. Alla intäkter kommer att gå till Föreningen Syrien Sverige och UNICEF. Som svar på att kriget fortsätter och intensifieras i Syren har solidaritetsmanifestationer pågått runt om i Sverige, som kräver att de svenska politikerna agerar för att stoppa kriget. Och på tisdag arrangeras en julgala, med syfte att visa solidaritet, och samtidigt samla in pengar. Lisa Bjurwald, är en av de som har tagit initiativ till galan och kommer även att vara konferencier under kvällen.


Varför arrangerar ni just en solidaritetsgala?

– För att göra någonting konkret, i detta fall samla in pengar och visa vårt stöd för Syriens krigsdrabbade folk. Det känns omöjligt att stå passiv, inte minst när världens ledare är handlingsförlamade. Förhoppningen är att vanliga stockholmare ska känna sig lite extra givmilda i juletid. Biljetten kostar 250 spänn, mindre än ett julbord, ungefär som en topp på HM...


Vad kommer hända under kvällen?

– Vi har medvetet skapat ett så brett program som möjligt för att alla ska hitta något de tycker om. Det blir allt från stark syrisk poesi och stämningsfull syrisk musik med Burst of Sparks till gospelkör, sång av Julia Frej, stand-up med Magnus Betnér, framträdande av allas vår älskade Lill Lindfors, konstauktion med mera.


För de som känner att de inte vet hur de ska visa sin solidaritet med Syriens folk, vad skulle du vilja uppmana dem att göra?

– Steg 1: köp en biljett på Södra teaterns hemsida! Alla intäkter går till Syriens sak. Om du inte kan komma till julgalan i Stockholm den 20 dec, gå in på Syriengalan.se och buda på de donerade konstverken. Alla behöver fixa julklappar, så varför inte köpa en tavla för några hundra där pengarna går till lidande familjer? Det blir två julklappar i ett!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: