Civila massakreras i östra Aleppo

2016-12-16 | FemPers padlock

UTRIKES

RELATERAT:

Amnesty International har gått ut med ett pressmeddelande angående rapporterna om misstänkta krigsbrott i Aleppo.

Under en presskonferens i Geneve bekräftade FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Rupert Coalville, att civila faller offer för Assadregimens styrkor i i östa Aleppo. Han talade om rapporter som visar att Assad-styrkor bryter sig in i bostäderna och dödar civila.

Enligt Colville har minst 82 civila, var av 11 kvinnor och 13 barn, skjutits till döds i fyra områden i östra Aleppo. Både FN och Röda korset har vädjat om att Syrien och Ryssland ska sluta bomba och tillåta säker passage för civila ut ur östra Aleppo. Ryssland har i ett uttalande påstått att morden på de civila begås av ”terroristgrupper” som har haft kontrollen över Aleppo i fyra år.

Enligt rysk militär och syrisk statsmedia ligger 98 procent av Aleppo nu under den syriska regimens kontroll. Cecilia Udden, Sveriges radios korrespondent, skriver att de gripna, enligt oppositionskällor, blir torterade och tvångsvärvade till regeringsarmén när de flyr. ”Det kommer också motstridiga uppgifter om vad som händer med rebeller som väljer att lämna östra Aleppo. I går sa tre olika rebellgrupper att de erbjudits evakuering – och att de som tillhör fria syriska arme-alliansen, som stöds av USA, Turkiet och Saudiarabien, skulle få välja vart de ville föras, medan jihadisterna transporteras till Idlib”, rapporterar Uddén.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: