Nominera till Stora feministpriset

2016-11-04 | FemPers padlock

KULTUR

Förra året vann Rummet, det antirasistiska och feministiska mediekollektivet, som prisades för sin bok med samma namn. Nu öppnar Feministiskt perspektiv för årets nomineringar till Stora feministpriset 2016, ett pris som vill lyfta berikande och demokratisk journalistik.

STORA FEMINISTPRISET 2016

Stora Feministpriset instiftades under 2016 och delas ut av Feministiskt Perspektiv. Priset syftar till att uppmärksamma en person eller en medieaktörs insats inom offentligheten som på ett berikande vis testat gränser för vad journalistik och debatt kan vara – och som därigenom medverkat till en demokratisk utveckling av både kår och läsare.

Nomineringar mejlas till info@feministisktperspektiv med rubriken Stora feministpriset 2016. Det är tillåtet att nominera för egen insats. Sista nomineringsdag är 10 december, de nominerade presenteras den 13 december och pristagaren offentliggörs i januari 2017. Bifoga kort motivering samt minst två relevanta länkar. Juryn består av Feministiskt perspektivs redaktion och styrelse.

Igår, torsdagen den tredje november öppnade Feministiskt perspektiv för nomineringar till Stora feministpriset 2016. Priset är på 5 000 kronor och syftar till att uppmärksamma en person eller en medieaktörs insats ”som på ett berikande vis testat gränser för vad journalistik och debatt kan vara och som därigenom medverkat till en demokratisk utveckling av både kår och läsare”. Förra årets pristagare var mediekollektivet Rummet, för deras arbete med boken Rummet som utkom 2015.

– Vi ser fram emot nomineringarna och har själva en lista vi har fyllt på under året. Precis som förra året saknas det inte kandidater och behovet av det här priset tycks inte ha minskat under 2016, säger Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Feministiskt perspektiv.

Juryn består av Feministiskt perspektivs redaktion och styrelse och nomineringstiden sträcker sig till den 10 december.

– Slussen är öppen för nomineringar fram till den 10 december. Den 13 december kommer vi att presentera de nominerade. Vinnaren av Stora feministpriset 2016 presenteras under festliga former under januari nästa år.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: