Stina Blackstenius gjorde Sveriges enda mål och blev därmed den yngsta någonsin att göra mål i en OS-final.

#Rio2016: Silverhjältarna tas emot i Kungsan på söndag

2016-08-20 | Bella Frank padlock

SPORT

När slutsignalen blåste i OS-finalen stod Tyskland som olympiska mästare och Sverige med silver. Ett silver som i sig är historiskt och som få innan turneringen hade kunnat hoppas på. Här kan du läsa Kosovare Asllanis, Hedvig Lindahls och Elin Rubenssons och andras reaktioner efter finalen. På söndagen kommer fotbollslandslaget och andra OS-medaljörer firas i Kungsträdgården i Stockholm.

”Vi förlorade med 2-1 i finalen. Vi ville verkligen ha guldmedaljen men jag är så stolt över vårt lag, vi har kämpat så hårt tillsammans för den här medaljen. Vi skrev svensk historia och borde vara stolta över vår insats. Tack Brasilien, det har varit underbart här. Tack till alla som stöttat oss. Vi kommer aldrig att glömma den här turneringen. Sverige älskar Brasilien.”, skriver Kosovare Asllani på Instagram.

Backen Elin Rubensson skriver på sin Facebooksida: ”Det är tungt att förlora men jag är så stolt över det här laget. Vi ses snart Sverige.”, och ”Tack för ert stöd och era gratulationer, vi har skrivit historia och lämnar Rio med en silvermedalj, vi vann en silvermedalj, tillsammans. Stolt.

Målvakt Hedvig Lindahl skriver på sin Facebooksida vid en bild där hon håller i silvermedaljen: ”Den är vacker. Tack för stödet, som vanligt. Supportrar i Brasilien och därhemma har varit underbara. Nej vi nådde inte hela vägen och vi kunde inte vinna för Marta men vi är ändå stolta över vår insats och tacksamma för erfarenheten. Sikta mot stjärnorna och nå till trädtopparna. Vi vann silver och vi är stolta! Rio de Janeiro, Brasilien.”

”Den mest fantastiska resan har tagit slut! Jag känner mig hedrad över att ha varit en del av denna underbara grupp som vunnit silvermedalj. Tack till alla i laget som gjorde det här till de bästa fyra veckorna i mitt liv”, skriver Sofia Jakobsson på sin Facebooksida.

Vid 15-tiden på söndag den 21 augusti landar silvermedaljörerna på Arlanda flygplats, mottagningen där kommer att sändas live i SVT:s app . Efter hyllningar på flygplatsen kommer de att åka vidare till Kungsträdgården i centrala Stockholm, där firandet drar igång 17.30 och det kommer att sändas live i TV3. Vid 18-tiden kommer fotbollslandslaget liksom flera andra svenska OS-medaljörer att presenteras från scenen. Simmaren Sarah Sjöström, hoppryttaren Peder Fredricson, brottarna och Jenny Fransson och Sofia Mattsson, liksom skytten Marcus Svensson kommer också att finnas på plats. Enligt SVT är det bara golfaren Henric Stenson och cyklisten Emma Johansson av OS-medaljörerna som inte kommer att finnas på plats.

– Det känns lite ofattbart, man vet ju inte hur mycket folk som dyker upp heller. Men det är ju inte bara för oss, det är andra som ska hyllas också. Vi får hoppas att så många som möjligt kommer, säger lagkapten Caroline Seger till TT och som till SVT säger:

– Vi delar det här silvret med hela Sverige.

– Det är klart att man ser fram emot det, absolut. Det blir kul, säger Lotta Schelin till TT.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: