Författaren Aslı Erdoğan gripen i Turkiet

2016-08-19 | Felicia Mulinari padlock

KULTUR

Aslı Erdoğan, människorättskämpe och författare greps i tisdags efter en razzia mot dagstidningen Özgür Gündem, där hon arbetar som kolumnist och rådgivare. Sammanlagt greps 25 av tidningens medarbetare. ”Efter det misslyckade statskuppförsöket har Tayyip Erdoğans massarresteringar inte undgått någon, men situationen var alarmerande redan tidigare. 2012 rapporterade exempelvis Aslı Erdoğan på Dissidentbloggen om de 1 069 personer som hade uppgetts gripna under januari och februari det året. Vid samma tid hölls inte mindre än 106 journalister fängslade i landet. Därefter har omvärlden allt mer sett mellan fingrarna för turkiska övergrepp på mänskliga rättigheter och utökade angrepp på press- och yttrandefriheten”, skriver hennes svenska förläggare Per Bergström i en debattartikel i Sydsvenskan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: