Rekordstor Prideparad i Malmö igår

#Pride2016: Politiska oenigheter i rekordstor parad

2016-08-05 | Felicia Mulinari padlock

INRIKES

Trots interna konflikter inför paraden var det en rekordstor parad som tågade genom Malmös innerstad igår, med niotusen deltagare. Under samlingen regnade det men det lättade snabbt och när paraden närmade sig Möllevångstorget under sång, dans och slagord tittade solen fram.

Paraden samlades på Stortorget och avslutades i Folkets park. Längst fram, efter Pride-arrangörerna gick EON, vilket många på internet vände sig emot, i kombination med att de olika RFSL-föreningarna gick långt bak i paradordningen. Som svar på de kritiska kommentarerna skriver Malmö Pride i ett kommentarsfält:

Eon är på andra plats då de är en av våra främsta samarbetspartners (de jobbar även väldigt hårt med hbtq-frågor, som vi skrev innan så hamnade rosa/svart längst bak efter att vi tillsammans med dem hade kommit överens om det och flera andra organisationer ville gärna gå nära dem och hamnade då därvid. Det är inte för att vi prioriterar företagen utan för att det har varit önskat mer eller mindre helt enkelt.

Precis som förra året var det svart/rosa blocket ett av de största, trots den mediala kritik som riktats mot dem veckorna innan. Där skreks det slagord som "Alerta alerta antifascista" och "Svenska staten värsta homofoben, tvingar flyktingar in i garderoben" och från ett tak vid Södra Förstadsgatan, så sattes det igång rökbomber i regnbågens alla färger. I blocket talade också RFSL Newcomers

:

- This is our pride as well. Pride is for everyone, also asylumseekers. We're proud, we're here, we're queer, we are not leaving!


Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: